Export Greece Exhibitions Αskada Farm: Τα Ξηρά Σύκα Κύμης ταξιδεύουν στον κόσμο
Exhibitions Let's Talk

Αskada Farm: Τα Ξηρά Σύκα Κύμης ταξιδεύουν στον κόσμο

Τα Ξηρά Σύκα Κύμης είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένο με σήμα ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο για τη γεωγραφική ζώνη καλλιέργειας των δέντρων όσο και για τη μοναδική διαδικασία επεξεργασίας.

Όπως δήλωσε στο Export Greece η κα Ευαγγελία Μύταλα, General Manager της Askada Farm, η εταιρία ασχολείται με την παραγωγή βιολογικών σύκων και με βάση αυτό το προϊόν παράγει κι άλλα προϊόντα όπως είναι το Μεζέ Σύκου Spicy, το Βιολογικό Άλειμμα Σύκου, το Chutney σύκου κ.α.

Το όνομα “Askada” προκύπτει από το τελικό προϊόν που είναι και το χαρακτηριστικό στα σύκα της Κύμης. Ειδικότερα, στην περιοχή της Κύμης «ασκάδα» ονομάζουν τα δύο ενωμένα σύκα, που προηγουμένως έχουν «σχιστεί» κι ανοιχτεί κατά τη διαδικασία της αποξήρανσης.

Η κα Ευαγγελία Μύταλα ανέφερε σχετικά με την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας: “Kάνουμε εξαγωγές στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Σαουδική Αραβία” και στο 70% αντιστοιχεί το ποσοστό των εξαγωγών επί του τζίρου.

Στην Ελλάδα οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα της εταιρίας κυρίως σε delicatessen και σε βιολογικά καταστήματα.

Exit mobile version