Export Greece Exhibitions ΕLISTI: Ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα
Exhibitions Let's Talk

ΕLISTI: Ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας είναι ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα και περιλαμβάνει 655 μέλη. Το 90% της παραγωγής πηγαίνει σε εξαγωγές, όπως δήλωσε στο Export Greece o κ. Δημήτριος Λυμπέρης, Αντιπρόδερος Δ.Σ.

Η μεγαλύτερη αγορά του εξωτερικού είναι αυτή της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης – όπως Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία – και το βασικό προϊόν είναι η πράσινη εκπυρηνωμένη ελιά ή γεμιστή.

H ποικιλία των προϊόντων “Ελίστη” σε συνδυασµό µε την Προστατευόµενη Ονοµασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) “Κονσερβολιά Στυλίδας”, έχουν κάνει τον Συνεταιρισµό σημείο αναφοράς του κλάδου της επιτραπέζιας ελιάς.

Η στήριξη των παραγωγών μέσω της διαμόρφωσης των τιμών, το εμπόριο της ελιάς μέσω της διάθεσης προϊόντων άριστης ποιότητας, η διατήρηση και η συνεχής βελτίωση της παραγωγής από γενιά σε γενιά, η συμβολή στην προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών, αλλά και η επιμόρφωσή τους ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, αποτελούν τομείς που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον Συνεταιρισμό.

 

 

Exit mobile version