Export Greece Exhibitions MEΒΓΑΛ: Κάνοντας γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο!
Exhibitions Let's Talk

MEΒΓΑΛ: Κάνοντας γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο!

Η ΜΕΒΓΑΛ, πιστεύοντας στην εξωστρέφεια, στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία και κάνει γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το 1985, χτίζει εμπιστοσύνη με τους συνεργάτες της ανά τον κόσμο δημιουργώντας σταθερές, μακροχρόνιες συνεργασίες.

Ο κ. Γιώργος Βανίδης, Exports Director της ΜΕΒΓΑΛ μίλησε στο Export Greece για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας, αναφέροντας ότι “η Γερμανία απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό της φέτας και η Ιταλία είναι πρώτη στο γιαούρτι”. Οι κύριες αγορές είναι στην Ευρώπη, ενώ και η Αμερική είναι μια πολύ σημαντική χώρα αναφορικά με τις εξαγωγές. Ο κ. Βανίδης δήλωσε επίσης: “Έχουμε εξαγωγές και στην Ασία, όπως σε Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Βιετνάμ, αλλά είναι λίγο μικρότερες οι αγορές και για εμάς και γενικότερα για τον κλάδο”. Από τη Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2023 η ΜΕΒΓΑΛ προσδοκά αύξηση των πωλήσεων.

Οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ αντιστοιχούν περίπου το 35% επί του τζίρου και πρόσφατα η εταιρία πήρε μία ακόμη επιδότηση για τη δεύτερη φάση στο τυροκομείο της. “Πέρσι είχε γίνει η πρώτη φάση, οπότε θα έχουμε ένα από τα πιο σύγχρονα τυροκομεία σε όλη την Ευρώπη” υπογράμμισε ο κ. Βανίδης. Στη ΜΕΒΓΑΛ απασχολούνται γύρω στα 650 άτομα και η έδρα παραμένει τα Κουφάλια από το 1950!

Τέλος, σχετικά με τα νέα προϊόντα, η ΜΕΒΓΑΛ έχει λανσάρει επιδόρπια γιαουρτιού  – θρεπτικά και γευστικά-  που κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις, και έχουν όλα τα καλά χαρακτηριστικά του Greek Yogurt, ανεβάζοντας τον πήχη στα gourmet γαλακτοκομικά.

Exit mobile version