Export Greece Exhibitions ΖΑΝΑΕ: “Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1930 και συνεχίζουμε!”
Exhibitions Let's Talk

ΖΑΝΑΕ: “Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1930 και συνεχίζουμε!”

Η ΖΑΝΑΕ, μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικά αναπτυσσόμενες βιομηχανίες τροφίμων. Το 1930  ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη ως βιομηχανία παραγωγής ζύμης αρτοποιίας, επεκτάθηκε στην κονσερβοποιία, την παραγωγή έτοιμου φαγητού και την επεξεργασία τομάτας.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης GULFOOD, ο κ. Τηλέμαχος Πέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΖΑΝΑΕ δήλωσε στο Export Greece ότι σκοπός της ΖΑΝΑΕ είναι η ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας παρουσίας της στη Μέση Ανατολή.

Η ΖΑΝΑΕ έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 35 χώρες. Έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη όπως επίσης στην Αυστραλία και την Αμερική. Τα βασικά προϊόντα αναφορικά με τις εξαγωγές είναι τα ντολμαδάκια και το φασόλια, αλλά ιδιαίτερη δυναμική έχουν και οι πιπεριές Φλωρίνης όπως και τα προϊόντα τομάτας. Ο κ. Τηλέμαχος Πέντζος ανέφερε ότι το ποσοστό των εξαγωγών είναι κοντά στο 70% επί του τζίρου.

Στην Ελλάδα, πέρα από την παρουσία στο ράφι των super market, η ΖΑΝΑΕ έχει συνάψει συνεργασίες private lebel για τα super market, καθώς και συνεργασίες με χονδρεμπορικές επιχειρήσεις.

Η ΖΑΝΑΕ, δίνοντας έμφαση στα βιολογικά προϊόντα, έχει αναπτύξει μια σειρά βιολογικών προϊόντων, η οποία θα προωθηθεί στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής. Μια ακόμα νέα κατηγορία προϊόντων είναι οι έτοιμες σάλτσες για χρήση που στην Ελλάδα τις βρίσκουμε σε αλυσίδες super market, όπως στον Μασούτη. Η σειρά Saltissimo από 100% ελληνικές τομάτες κυκλοφορεί σε ξεχωριστές γεύσεις όπως με φέτα, με σκόρδο & ρίγανη, με λαχανικά, με ελιές Καλαμών, με βαλσάμικο, Napolitana και Arrabbiata. Επιπρόσθετα, στο προσεχές διάστημα θα λανσαριστεί μια σειρά προϊόντων σε πλαστικά σκαφίδια σε συνθήκες “ambient conditions”, – εκτός ψυγείου και εκτός κατάψυξης.

Τέλος, η εταιρία, προχωρώντας σε επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικής μονάδας της, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία της ελιάς όπου υπάρχουν σημαντικές προοπτικές. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τηλέμαχος Πέντζος “Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1930 και συνεχίζουμε!”.

Exit mobile version