Export Greece Exhibitions Exhibitions News Cretan Mill: Το παρθένο κρητικό ελαιόλαδο ταξιδεύει σε 45 χώρες – Νέος στόχος η Σκανδιναβία
Exhibitions Exhibitions News

Cretan Mill: Το παρθένο κρητικό ελαιόλαδο ταξιδεύει σε 45 χώρες – Νέος στόχος η Σκανδιναβία

Η Cretan Mill, η εταιρεία της οικογένειας Αλμπαντάκη, έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το κρητικό ελαιόλαδο σε 45 χώρες, σε Ευρώπη, Αμερική και  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με πλήθος βραβεία στο ενεργητικό της, η κρητική εταιρεία έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή, την τυποποίηση αλλά και την εμπορία εξαιρετικού παρθένου κρητικού ελαιολάδου.

Η Cretan Mill λειτουργεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έκθλιψης ελαιοκάρπου, τυποποίησης και αποθήκευσης ελαιολάδου, με τα υψηλότερα συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Σύμφωνα με την κα Μαρία Φουλέ, Commercial Director της Cretan Mill, η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου και αναμένεται να γίνει η πρώτη καθετοποιημένη μονάδα στην Ελλάδα έως το τέλος του 2026.

Σήμερα η εταιρεία εξάγει σε 45 χώρες, με μεγαλύτερες αγορές αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, χώρες της κεντρικής  Ευρώπης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ενώ ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η αγορά της Σκανδιναβίας.

Όπως αναφέρει η κα Φουλέ, τα βασικά προϊόντα εξαγωγής είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και η αγριελιά. Η εταιρεία λανσάρει ένα νέο καινοτόμο προϊόν που είναι μπουκαλάκια σε μορφή σπρέι σε διάφορες συσκευασίες.

Η οικογένεια Αλμπαντάκη έχει μακρά παράδοση –σχεδόν 150 χρόνια- στην ελαιοκαλλιέργεια και σήμερα η γνώση και η αγάπη για το προϊόν έχουν κληροδοτηθεί στην επόμενη γενιά και η οικογενειακή δραστηριότητα συνεχίζεται με την ίδια στόχευση: την ανώτερη ποιότητα, την εκλεκτή γεύση και τη διατηρησιμότητα των πολύτιμων θρεπτικών αξιών του ελαιολάδου.

Η Cretan Mill διαθέτει μια μεγάλη σειρά παρθένων, εξαιρετικά παρθένων, βιολογικών και αρωματικών ελαιολάδων, σε πολλά διαφορετικά δοχεία και μεγέθη, στην ελληνική αγορά και σε πολλές αγορές του εξωτερικού.

Exit mobile version