Export Greece Exhibitions Exhibitions News ΜΕΒΓΑΛ: Παράδοση και αυθεντικές γεύσεις στη Νέα Υόρκη
Exhibitions Exhibitions News

ΜΕΒΓΑΛ: Παράδοση και αυθεντικές γεύσεις στη Νέα Υόρκη

Η ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ ξεκίνησε το 1950, όταν ο Κωνσταντίνος Χατζάκος προερχόμενος από οικογένεια προσφύγων με μακρά παράδοση στη γαλακτοκομία, αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο. Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν αλματώδης και μάλιστα το 1985 ήταν η πρώτη εταιρεία που τόλμησε να εξάγει  ελληνικά γιαούρτια και τυριά. Εδώ και 40 σχεδόν χρόνια διατηρεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο εξαγωγικό εμπόριο, ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να λείπει από τη Διεθνή Έκθεση της Νέας Υόρκης, καθώς το brand της ΜΕΒΓΑΛ είναι γνωστό στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Η εταιρεία συνεχίζει  – 73 χρόνια μετά την ίδρυση της- να έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, και όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινος Δημουλάς, Senior Exports Area Sales Manager, εξάγει σε τουλάχιστον 35 χώρες. Και είναι χαρακτηριστικό πως 1 στα 5 γιαούρτια που εξάγει η Ελλάδα, φέρει την υπογραφή της ΜΕΒΓΑΛ.

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες αγορές είναι αυτές της Αμερικής, Αυστραλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Νορβηγίας. Ενώ μεγάλη είναι η παρουσία στην αγορά της Γαλλίας όπως  και στην Αγγλία, όπου εκεί το private label έχει το μεγαλύτερο ποσοστό της.

Έντονη παρουσία όμως έχει σε private label προϊόντα και στην Ελλάδα, καθώς έχει αναλάβει την παραγωγή τους για μεγάλους retailers της αγοράς, όπως είναι  τα Lidl, ο  ΑΒ κι άλλοι, όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Γκορόγιας, Senior Exports Area Sales Manager της εταιρείας επίσης.

Με βασικά προϊόντα εξαγωγών τη φέτα και το ελληνικό γιαούρτι, το ποσοστό των εξαγωγών αντιπροσωπεύει το 40% του τζίρου της ΜΕΒΓΑΛ.

Η ΜΕΒΓΑΛ που μας έχει συνηθίσει σε καινοτόμα προϊόντα, μόλις λάνσαρε στο ράφι των ελληνικών σούπερ μάρκετ το κεφίρ με blueberries και ετοιμάζεται να λανσάρει άλλα δύο δυνατά προϊόντα μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρεία είναι σταθερά προσανατολισμένη στην διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της, επενδύοντας και εφαρμόζοντας με συνέπεια ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, που καλύπτει όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της, από τη συλλογή της πρώτης ύλης και την επεξεργασία της μέχρι την τελική συσκευασία και διανομή των προϊόντων.

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρεία που έχει συνδυάσει την παράδοση και τις αυθεντικές γεύσεις, και κατέχει δεσπόζουσα θέση με 205 προϊόντα στην εσωτερική αγορά και 231 στην αγορά του εξωτερικού.

Exit mobile version