Export Greece Exhibitions Exhibitions News Laconiko: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Λακωνίας στην καρδιά της Αμερικής
Exhibitions Exhibitions News

Laconiko: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Λακωνίας στην καρδιά της Αμερικής

Η εταιρεία Laconiko με βασικό προϊόν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι μία αμερικάνικη εταιρεία της οποίας όλη η καλλιέργεια και παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα. Ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι ο Διαμαντής και Ντίνος Πιερράκος, αδέρφια και παραγωγοί ελαιόλαδου τέταρτης γενιάς που έφεραν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της οικογένειάς τους στην αγορά των ΗΠΑ.

Το κτήμα της εταιρείας Laconiko βρίσκεται σε μία ιδανική τοποθεσία λόγω κλιματικών καιρικών συνθηκών, που αποτελείται από 9 μήνες καλοκαιριού με έντονη ηλιοφάνεια, ξηρασία και δροσερό αέρα από την Μεσόγειο. Στα εδάφη αυτά η επιχείρηση καλλιεργεί ανάμεσα σε εσπεριδοειδή τα 5.000 μονοποικιλιακά ελαιόδεντρα Κορωνέικης.

Καθώς το κτήμα βρίσκεται σε μια από τις τοποθεσίες Natura 2000 είναι διασφαλισμένη από τη νομοθεσία της Ε.Ε η προστασία από περιβαλλοντικούς ρύπους και ρύπους, εξασφαλίζοντας μια ελεγχόμενη και ποιοτική ελαιοπαραγωγή. Επίσης η μονοποικιλιακή ελιά Κορωνέικη, είναι γνωστή για την υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές) σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες ελιάς. Αξίζει να αναφερθεί πως οι ελιές της επιχείρησης συλλέγονται πάντα με το χέρι και συμπιέζονται εντός τεσσάρων ωρών από τη συλλογή με τις ακριβείς πρακτικές συγκομιδής να διασφαλίζουν με τον τρόπο αυτό ποιότητα η οποία ξεπερνά όλα τα πρότυπα που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελιάς.

Όσον αφορά τους καταναλωτές των προϊόντων της Laconiko, αυτοί είναι ως επί το πλείστον πολίτες της Αμερικής, ενώ η εταιρεία εξάγει και ένα 10% στον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή Πιερράκο, η εταιρεία δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει κάποια είσοδο στα ελληνικά ράφια, καθώς η τιμή των προϊόντων τους θα ήταν εξαιρετικά υψηλή, γεγονός που μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά premium ελαιόλαδο.

Η Laconiko έχει βραβευτεί με πλήθος βραβείων για το εξαιρετικής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και θεωρείται μία από τις καλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο της παγκοσμίως. Συνολικά έχει κατακτήσει 415 βραβεία Εξαιρετικής Ποιότητας για Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Βαλσάμικο

Για μπορεί ένα ξύδι να αποκαλείται βαλσάμικο, πρέπει να έχει παρασκευαστεί ξύδι στη Μόντενα της Ιταλίας. Η Laconiko έχει αυτή τη δυνατότητα καθώς συνεργάζεται με έναν μικρό παραγωγό με έδρα τη Μόντενα, ο οποίος ακολουθεί τα αυστηρά, κορυφαία στον κλάδο πρότυπα ποιότητας της εταιρείας. Επίσης η εταιρία προσφέρει και μία σειρά από βαλσάμικο ξύδι σε διάφορες γεύσεις η οποία έχει κατακτήσει το καταναλωτικό κοινό και έχει κερδίσει δεκάδες διεθνή βραβεία.

Σαπούνι

Η εταιρεία Laconiko προσφέρει και μία αποκλειστική σειρά έξτρα παρθένου σαπουνιού ελιάς φτιαγμένη από το βραβευμένο της εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Exit mobile version