Export Greece Exhibitions Exhibitions News Η Ευβοϊκή Ζύμη επενδύει στις εξαγωγές και σε νέες εγκαταστάσεις
Exhibitions Exhibitions News

Η Ευβοϊκή Ζύμη επενδύει στις εξαγωγές και σε νέες εγκαταστάσεις

Ο Κωνσταντίνος και ο Νίκος Κωνσταντάκης

Η εταιρεία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», και έκτοτε με συντονισμένα βήματα έχει καταφέρει να είναι εκ των πρωταγωνιστών όσον αφορά την αγορά κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Η εταιρεία έχει καταφέρει να επεκτείνει δυναμικά το δίκτυο διανομών των προϊόντων της, με τις εμπορικές ονομασίες «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών», και συνεχώς κερδίζει νέους πελάτες, εντός και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Κωνσταντάκη, Οικονομικό Διευθυντή της Ευβοϊκής Ζύμης, η εταιρεία ετοιμάζεται να επενδύσει σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 8.500 τ.μ. ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότερο την παραγωγική δύναμή τους. Η επένδυση θα αγγίξει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Η εταιρεία έχει επιτύχει να εξάγει σε 37 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων το Ιράκ, το Κατάρ, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία και φυσικά οι Η.Π.Α. Στις κορυφαίες θέσεις των εξαγωγών βρίσκουμε το φύλλο κρούστας, το φύλλο σφολιάτας, το κανταΐφι, τις στριφτόπιτες με τυρί και σπανάκι, αλλά και τη σειρά Γλυκά και Αγαπημένα. Ο τζίρος από τις εξαγωγές ανέρχεται στο 50% εκ του οποίου το 15% προέρχεται από την αγορά της Αμερικής, όπου συνεργάζεται με δύο πολύ μεγάλους εισαγωγείς στην δυτική και ανατολική Ακτή αντίστοιχα.

Σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας για τις εξαγωγές παραμένουν δυναμικά αναζητώντας καινούργιες δυναμικές αγορές και παράλληλα αναπτύσσοντας τις ήδη υπάρχουσες, είτε με νέα προϊόντα είτε με νέα κανάλια διανομής. Οι διεθνείς εκθέσεις παραμένουν εργαλείο ανάπτυξης των πωλήσεων αλλά και επικοινωνίας με τους συνεργάτες και τους καταναλωτές, οπότε η εταιρεία θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στις πιο σημαντικές εκθέσεις προωθώντας τα προϊόντα της, όπως έκανε και με την 67η Διεθνή Έκθεση Fancy Food Show.

Η Ευβοϊκή Ζύμη έχει ισχυρή παρουσία και στο private label καθώς έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με μεγάλα σουπερμάρκετ αλλά και χονδρέμπορους.

Όσον αφορά τα καινούργια προϊόντα, η εταιρεία επενδύει σε vegan κωδικούς, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το καταναλωτικό της κοινό.

 

Exit mobile version