Export Greece Exhibitions Exhibitions News ΧΙΩΝ: Στόχος η εδραίωση στις υπάρχουσες αγορές – Τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην Κολωνία
Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

ΧΙΩΝ: Στόχος η εδραίωση στις υπάρχουσες αγορές – Τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην Κολωνία

Στα πλαίσια της κορυφαίας έκθεσης τροφίμων και ποτών στο κόσμο, την Anuga 2023, το ExportGreece συνομίλησε με ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων τους. Μία από αυτές ήταν και η ΧΙΩΝ, η οποία δραστηριοποιείται στη Βιομηχανία Επεξεργασίας Άλατος. 

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Σπύρου Κανελλόπουλου από τη διοίκηση της ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ.

– Πείτε μας σχετικά με την εξαγωγική σας δραστηριότητα. Σε ποιες χώρες εξάγεται και ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά στο εξωτερικό;

Εξάγουμε σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία με τις κυριότερες αγορές αυτές του Καναδά, της Αυστρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Γεωργίας.

– Τι ποσοστό επί του τζίρου είναι οι εξαγωγές;

Οι εξαγωγές μας ισοδυναμούν στο 20% με 25% του τζίρου την τελευταία 5ετια

 – Παρουσιάσατε κάποιο νέο προϊόν στην Anuga; Το συγκεκριμένο προϊόν υπάρχει στην Ελλάδα;

Παρουσιάσαμε την νέα σειρά με μείγματα σε κεραμικούς μύλους. Είναι κεραμικός μύλος με χονδρό αλάτι χωρίς πρόσθετα, μείγμα αλατιού με βιολογικό ελληνικό θυμάρι, μείγμα με βιολογικά φύκια και μείγμα με αποξηραμένο βιολογικό ελληνικό λεμόνι.

Αυτά τα είδη είναι καινούργια και για την ελληνική αγορά και τοποθετούνται στα καταστήματα λιανικής της χώρας μας.

– Ποια είναι τα επενδυτικά σας σχέδια στο άμεσο μέλλον (φωτοβολταικά, επεκτάσεις, νέες μονάδες κοκ)

Το 2022 ολοκληρώθηκε ένας επενδυτικός κύκλος πενταετίας με μεγάλη επιτυχία και πλέον σχεδιάζουμε τα επόμενα επενδυτικά μας βήματα. Οι επενδύσεις της επομένης 5ετιας θα περιλαμβάνουν, κτηριακά και ενεργειακά έργα καθώς και επένδυση στην έρευνα και δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων.

–  Έχετε ως στόχο κάποια συγκεκριμένη αγορά στην οποία θέλετε να εισέλθετε δυναμικά; Πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Αυτή τη στιγμή τολμώ να πω ότι δεν επιθυμούμε άνοιγμα σε νέες αγοράς αλλά επέκταση και εδραίωση των προϊόντων μας στις υπάρχουσες αγορές που έχουμε παρουσία.

Exit mobile version