Export Greece Exhibitions Exhibitions News Η Anuga παρουσιάζει τις κορυφαίες καινοτομίες του 2023
Exhibitions Exhibitions News

Η Anuga παρουσιάζει τις κορυφαίες καινοτομίες του 2023

Υπό το κεντρικό θέμα της “Βιώσιμης ανάπτυξης” η διεθνής βιομηχανία τροφίμων και ποτών συναντιέται και πάλι στην Anuga στην Κολωνία από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2023. Αυτές τις μέρες, περισσότεροι από 7.800 εκθέτες από 118 χώρες θα παρουσιάσουν μια ποικιλία προϊόντων σε 10 εμπορικές εκθέσεις. Οι νέες τάσεις και οι διεθνείς καινοτομίες προϊόντων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ.

Το Anuga taste Innovation Show είναι το κεντρικό στάδιο για τις κορυφαίες καινοτομίες της Anuga 2023. Θεωρείται βαρόμετρο τάσεων και πηγή έμπνευσης για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις τροφίμων. Επιλεγμένα από κριτική επιτροπή που αποτελείται από διεθνείς εμπορικούς δημοσιογράφους και αναλυτές έρευνας αγοράς, τα σημαντικότερα νέα προϊόντα της Anuga παρουσιάζονται στους εμπορικούς επισκέπτες και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Συνολικά, περισσότερες από 689 εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για να συμπεριληφθούν οι πάνω από 2.200 ιδέες τους στην ειδική εκδήλωση. Η κριτική επιτροπή επέλεξε 68 προϊόντα και έννοιες μεταξύ αυτών, τα οποία έπεισαν ως προς την ιδέα, την καινοτόμο δύναμη, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργική εφαρμογή τους – που εκτείνονται σε όλες τις διαφορετικές εμπορικές εκθέσεις Anuga. Επιπλέον, δέκα προϊόντα διακρίθηκαν επίσης ως ιδιαίτερα καινοτόμα.

Οι δέκα κορυφαίες καινοτομίες

Τα προϊόντα που έχουν επιλεγεί για την παραγωγή νέων προϊόντων, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία, είναι τα εξής:

Sushi Rice Platter από την Asian Table Wismettac Emea Holdings Ltd (Μεγάλη Βρετανία)


BettaF!sh TU-NAH Tin από την BettaF!sh από τη Γερμανία

Melis Pickle Soda από την Euro Gida San. Ve Tic. A.s (Τουρκία)

Εναλλακτικό γιαούρτι από κόκκους βερίκοκου από την Kern Tec (Αυστρία)

Crispy Mushroom Chilli από την Lifestyle Ventures SDN BHD (Μαλαισία)

Hexa-creme της Lyson Apiary (Πολωνία)

Vegan Χωρίς ασπράδι αυγού από την Schouten Europe (Ολλανδία)


Milk Garum από το Garum Project (Ιταλία)

Αποξηραμένα μανιτάρια και μείγματα από την VG Fryer D.o-o. (Κροατία)

Chica Mexicana Tortilla Wheat Beer από την Leighton Foods (Δανία)

Τα φετινά νέα προϊόντα καταδεικνύουν πάνω απ’ όλα ένα πράγμα: Η έμφαση δίνεται στις α) εναλλακτικές πρωτεΐνες, β) στα προϊόντα καθαρής ετικέτας καθώς και γ) στα προϊόντα με πρόσθετα οφέλη για την υγεία. Στην ενότητα των προϊόντων φυτικής προέλευσης και των προϊόντων καθαρής ετικέτας οι εκθέτες προσφέρουν σούπες από όσπρια, μέταλλα και πρωτεΐνες και 100% φυσικά συστατικά, vegan υποκατάστατα αυγών και πρωτεϊνών ή χειροποίητα plantuccini, μια φυτική ερμηνεία των cantuccini.

Στην ενότητα των εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων η έμφαση στην Anuga 2023 δίνεται στα εναλλακτικά προϊόντα με ψάρι. Είτε πρόκειται για εναλλακτικές καβουρόπιτες, οστρακοειδή ή ψάρια, οι κατασκευαστές ποντάρουν στις φυτικές πρωτεΐνες και ίνες. Οι καινοτομίες στην έκθεση περιλαμβάνουν νέα εναλλακτικά γιαούρτια από κόκκους βερίκοκου ή σάλτσα βρώμης.

Οι καινοτομίες με πρόσθετα οφέλη για την υγεία αποτελούν ένα ακόμη βασικό θέμα. Στο τμήμα των ποτών η έμφαση δίνεται στα λειτουργικά συστατικά και στα φυσικά, φυτικά συστατικά από βιώσιμη καλλιέργεια. Για να προσεγγίσουν επιπλέον τις νεότερες ομάδες καταναλωτών, οι εκθέτες της Anuga παρουσιάζουν ποτά με ασυνήθιστα χρώματα και εξωτικές γεύσεις ή λάμψη. Εκτός από τα εσπεριδοειδή, τα λουλουδάτα, φυτικά αρώματα, όπως ο ιβίσκος, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και τα άνθη του elderberry είναι εξαιρετικά δημοφιλή τόσο για ζεστά όσο και για κρύα ροφήματα. Οι μη αλκοολούχες εναλλακτικές λύσεις συνεχίζουν επίσης να αποτελούν σημαντική τάση, ιδίως στον τομέα της μπύρας και του κρασιού. Επιπλέον, υπάρχουν νέα προϊόντα ανακύκλωσης, όπως η μπύρα τορτίγια που παρασκευάζεται από τορτίγια που έχουν απομείνει.

Όσον αφορά το θέμα της ζύμωσης, τα προϊόντα της έκθεσης καινοτομίας Anuga taste περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ένα τσίλι με μανιτάρια ή ένα ποτό με σόδα φρούτων από χυμό αγγουριού που έχει υποστεί ζύμωση.

Υπάρχουν επίσης μεταξύ άλλων δημιουργικές ιδέες για τις Απόκριες. Για παράδειγμα, μια εταιρεία προσφέρει ένα μαύρο ρολό κρέατος.

Exit mobile version