Export Greece Exhibitions Exhibitions News Gulfood 2024: Το κορυφαίο γεγονός για την παγκόσμια κοινότητα τροφίμων και ποτών στο Ντουμπάι
Exhibitions Exhibitions News

Gulfood 2024: Το κορυφαίο γεγονός για την παγκόσμια κοινότητα τροφίμων και ποτών στο Ντουμπάι

Η Gulfood 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024, καθώς το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων έρχεται στο επίκεντρο. Η Gulfood συνεχίζει να αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για την παγκόσμια κοινότητα τροφίμων και ποτών, με ρεκόρ 5.500+ εκθετών και επισκεπτών από περισσότερες από 190 χώρες σε μία έκταση που εκτείνεται σε 24 αίθουσες.

Οι αρμόδιοι για τη χάραξη διεθνούς πολιτικής και οι ηγέτες της βιομηχανίας F&B έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα παγκόσμια διατροφικά συστήματα και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μετασχηματιστούν ώστε να τροφοδοτήσουν έναν ολοένα αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, ενώ ταυτόχρονα να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα και να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις.

Οι καινοτομίες στην αγροτική τεχνολογία (μια αγορά που πρόκειται να διπλασιαστεί σχεδόν σε μέγεθος από σήμερα έως το 2030), η αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή τροφίμων, η μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων (η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων), οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι επενδύσεις σε εναλλακτικές πρωτεΐνες, όπως το καλλιεργημένο κρέας, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της έλλειψης τροφίμων και στη σίτιση του κόσμου έως το 2050 και πέραν αυτού.

«Η Gulfood θα είναι η πρώτη ευκαιρία το 2024 για την παγκόσμια βιομηχανία F&B να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει πληροφορίες από μερικούς από τους κορυφαίους “φουτουριστές” των τροφίμων παγκοσμίως για το πού θα πάει η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων στη συνέχεια. Η Gulfood θα είναι ιδανική πλατφόρμα για τον εντοπισμό των επιχειρηματικών ευκαιριών και τη σύσφιξη των επιχειρηματικών συνεργασιών που φέρνει η είσοδος της βιομηχανίας σε μια νέα εποχή, η οποία καθορίζεται από την τεχνολογία που αλλάζει το μοντέλο, όπως η τεχνητή νοημοσύνη», σχολίασε η Trixie LohMirmand, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Dubai World Trade Centre.

«Με την επιτάχυνση της καινοτομίας και την επιτάχυνση της εξάπλωσης των τάσεων, η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει την αγορά τροφίμων από άκρη σε άκρη. Την επόμενη δεκαετία ο μετασχηματισμός αυτός θα συνεχιστεί. Τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη θα επισπεύσουν την κατανόηση της ανθρώπινης υγείας και θα επηρεάσουν την καταναλωτική συμπεριφορά, ενώ η μεταβολή των δημογραφικών προτύπων θα δημιουργήσει νέα κέντρα πολιτιστικής δύναμης. Είναι μια συναρπαστική εποχή για να δούμε το μέλλον των τροφίμων», δήλωσε ο Tom Cheesewright, Applied Futurist και ομιλητής του συνεδρίου Inspire.

Μία έκθεση για πραγματικό φαγητό – Μία πλατφόρμα για αληθινές επιχειρήσεις

Με θέμα “Real Food, Real Business”, η Gulfood 2024 θα συγκεντρώσει διεθνείς μάρκες όπως: Agthia, Al Ain Dairy, Americana, Dilmah, Hype Beverages, Japan Farmed Fish Export Association, JBS, Lactalis, Meat & Poultry Ontario, Monin, Tilda, Wilmar – καθώς και χιλιάδες νέους εκθέτες – για να παρουσιάσουν αυθεντικά προϊόντα διατροφής, συστατικά και μαγειρικές πρακτικές, να κάνουν ουσιαστικές επιχειρηματικές επαφές και να σφραγίσουν εμπορικές συμφωνίες ύψους άνω των 12 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

«Η Ghitha Holding, θυγατρική της International Holding Company PJSC (“IHC”), στην οποία ανήκουν 55 θυγατρικές, 3 συγγενείς και 1 κοινοπραξία, είναι ενθουσιασμένη που καλωσορίζει τους επισκέπτες και όλους τους επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς εταίρους στο επερχόμενο Gulfood 2024, καθώς βλέπουμε την περιοχή να ενισχύει περαιτέρω το οικονομικό εμπόριο μεταξύ των διαφόρων τομέων. Καθώς το Gulfood είναι ένα μέρος όπου οι επιχειρήσεις F&B καινοτομούν για ένα πιο λαμπρό μέλλον, είμαστε βέβαιοι ότι το Gulfood θα είναι ένας γόνιμος τόπος συνεργασίας και περαιτέρω επιχειρηματικής ανάπτυξης με έμφαση στη μεγαλύτερη βιωσιμότητα σε ολόκληρη την περιοχή», σχολίασε ο Falal Ameen, Διευθύνων Σύμβουλος – Ghitha Holding.

Δυναμικό «παρών» από τους ηγέτες της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών

Το συνέδριο Gulfood Inspire θα ασχοληθεί με μια σειρά από θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το τεχνολογικό μέλλον της ψηφιακής ανάπτυξης, οι πρωτοποριακές καινοτομίες, η μετάβαση από τα γραμμικά στα κυκλικά συστήματα τροφίμων, η αξιοποίηση των ευκαιριών για επενδύσεις και χρηματοδότηση και η επανασχεδίαση ενός παγκόσμιου συστήματος τροφίμων με επίκεντρο την ασφάλεια, την προστασία και τη διαφάνεια στον τομέα των τροφίμων.

Περισσότεροι από 200 υπουργοί, παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου F&B, επιχειρηματίες,  σεφ, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από όλες τις εκφάνσεις του κλάδου θα ηγηθούν μιας σειράς συναρπαστικών κεντρικών ομιλιών, συζητήσεων σε πάνελ, παρουσιάσεων και εργαστηρίων, παρέχοντας πληροφορίες για το μέλλον του κλάδου, ξεκλειδώνοντας έτσι νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.

 Top Table με παρουσία από Σεφ με αστέρια Michelin

Η δημοφιλής εκδήλωση Top Table επιστρέφει στο Gulfood 2024, γεμάτη από διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ που παρουσιάζουν παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος, αναδεικνύουν αυθεντικά υλικά και αποκαλύπτουν τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγαπημένα πιάτα του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του Gulfood, περισσότεροι από 100 σεφ θα παρουσιάσουν διάφορες κουζίνες σε μια σειρά από masterclasses και ομιλίες. Τα κορυφαία ονόματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν: Σεφ Alain Passard του L’Arpege, σεφ Enrico Cerea του da Vittorio, σεφ Joan Roca του El Celler de Can Roca, σεφ Begona Rodrigo του La Salita, σεφ Mark Donald του The Glenturret και σεφ Pepe Solla του εστιατορίου Sola. Το εγχώριο ταλέντο περιλαμβάνει τα εξής: Ο κ. Akira Back του Akira Back στο Ντουμπάι και ο σεφ Vladimir Mukhin του White Rabbit Krasota στο Ντουμπάι. Το φετινό θέμα αναδεικνύει την ένωση της κληρονομιάς και των παραδοσιακών μαγειρικών πρακτικών με σύγχρονες, πρωτοποριακές και καινοτόμες τεχνικές. Για πρώτη φορά, το Top Table θα φιλοξενήσει σεφ με περισσότερα από 21 αστέρια Michelin μεταξύ τους, σε μια εξαιρετική ζωντανή γαστρονομική επίδειξη.

Καινοτομία και βιωσιμότητα στο προσκήνιο

Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό θέμα στη Gulfood 2024, αντανακλώντας την αυξανόμενη εστίαση του κλάδου στις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Η πρωτοβουλία Gulfood Forest αποτελεί παράδειγμα αυτής της δέσμευσης, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω παγκόσμιων εκστρατειών φύτευσης δέντρων. Οι εταιρείες επιθυμούν να παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες βιώσιμες λύσεις τους, ευθυγραμμιζόμενες με την παγκόσμια στροφή προς την παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων με περιβαλλοντική συνείδηση.

Ο ρόλος της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος των τροφίμων αποτελεί κορυφαίο γεγονός της Gulfood 2024. Οι λύσεις αιχμής στην παραγωγή τροφίμων, τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη δέσμευση των καταναλωτών παρουσιάζονται, προσφέροντας στις εταιρείες την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δραστηριότητές τους με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Η εκδήλωση χρησιμεύει ως ορμητήριο για λύσεις τροφίμων με γνώμονα την τεχνολογία, προσελκύοντας εταιρείες που επιθυμούν να παραμείνουν μπροστά σε έναν ταχέως εξελισσόμενο κλάδο.

Η Gulfood 2024 είναι κάτι περισσότερο από μια εκδήλωση- είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο όπου οι επιχειρήσεις συναντούν την καινοτομία και η γαστρονομική τέχνη συνδυάζεται με τη βιωσιμότητα. Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται με ανυπομονησία, έτοιμες να εκμεταλλευτούν τις αμέτρητες ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η εκδήλωση κύρους. Καθώς η βιομηχανία F&B συνεχίζει να εξελίσσεται, το Gulfood παραμένει το χρυσό πρότυπο για την ανακάλυψη τάσεων, τη δημιουργία συνδέσεων και τη διαμόρφωση του μέλλοντος των τροφίμων και ποτών παγκοσμίως.

Exit mobile version