Export Greece Exhibitions Exhibitions News FOOD EXPO 2024: 35.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, 1.000 Hosted Buyers και 2.500 διεθνείς αγοραστές
Exhibitions Exhibitions News

FOOD EXPO 2024: 35.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, 1.000 Hosted Buyers και 2.500 διεθνείς αγοραστές

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την αρχή της εβδομάδας η FOOD EXPO 2024. Ήταν ένα πλούσιο τριήμερο γεμάτο με εμπορικές συμφωνίες, εκατοντάδες ικανοποιημένους εκθέτες και χιλιάδες ενθουσιασμένους επισκέπτες.  

Συγκεκριμένα 1.300 εκθέτες συνολικά παρουσίασαν ό,τι καλύτερο, premium, νεότερο έχει να δείξει το F&B industry τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να ανακαλύψουν και μία μεγάλη ποικιλία ethnic προϊόντων στα περίπτερα των 280 ξένων συμμετοχών. Παράλληλα, οι 1.000 hosted buyers από περίπου 80 χώρες που τίμησαν την έκθεση, είδαν από κοντά ένα πανόραμα από ποιοτικά και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα και έκαναν επαφές με νέους προμηθευτές. Νέοι εξαγωγικοί δρόμοι άνοιξαν για τις ελληνικές παραγωγικές εταιρίες ενώ τα στελέχη του κλάδου που συναντήθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον του industry, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και φυσικά να διαμορφώσουν όλοι μαζί ένα δυναμικό community στο οποίο κυριαρχεί η έμπνευση, η επιχειρηματικότητα και δημιουργία επικερδών εμπορικών σχέσεων.

Παράλληλα, στο Hall 1, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι παραγωγοί που συμμετείχαν στα pavilions των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων κέρδισαν τις εντυπώσεις για τα φημισμένα και σε πολλές περιπτώσεις βραβευμένα τοπικά τρόφιμα παρασκευασμένα από παραδοσιακά προϊόντα με πρώτες ύλες της ελληνικής γης ενώ στην OENOTELIA, τα συναρπαστικά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα μπήκαν ήδη στην λίστα των επιχειρηματιών που τα δοκίμασαν.  

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της συμμετοχής τους στη FOOD EXPO 2024, οι εκθέτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης και την ποιότητα του επισκεπτικού κοινού, ενώ ήδη πριν καλά καλά κλείσουν οι πύλες, μέσα από τις δηλώσεις τους προανήγγειλαν τη συμμετοχή τους και στην ερχόμενη έκθεση, το 2025.

Περιφέρειες, Επιμελητήρια & Δήμοι συμμετείχαν στην έκθεση

Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα των Περιφερειών, των Επιμελητηρίων αλλά και των Δήμων φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να αναδείξουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η FOOD EXPO 2024, ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, υποδέχτηκε και φέτος ως εκθέτες σε ειδικά διαμορφωμένα pavilions 13 περιφέρειες της Ελλάδας και συγκεκριμένα οι: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας,  Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Επίσης, στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 14 Επιμελητήρια και συγκεκριμένα τα: Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Αχαϊας και Σερρών, Καστορίας, Κοζάνης, Φλωρίνας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνήσιας, Τρικάλων, Αιτολοακαρνανίας, Ηλείας.  

Στο Hall 1 οι επισκέπτες συνάντησαν παραγωγούς αλλά και επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων και ποτών από τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος, Σαρωνικού και Mαρκόπουλου- Μεσογαίας.  

Τέλος, συμμετείχε ως εκθέτης και το Ελληνο-ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

1.000 Hosted Buyers & 2.500 διεθνείς αγοραστές

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της FOOD EXPO είναι να παρέχει στους εκθέτες της όλες τις ευκαιρίες για να αναπτύξουν και να αυξήσουν την εξωστρέφεια της επιχείρησής τους ώστε να ενδυναμώσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα σε όσες περισσότερες αγορές του κόσμου γίνεται. Με μία σειρά προωθητικών ενεργειών, κατάφερε να προσελκύσει 2.500 διεθνείς αγοραστές από αγορές στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά και τις τρεις ημέρες λειτουργίας της.  Επιπλέον 1.000 αγοραστές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση μέσω του Hosted Buyers προγράμματος.

Οι 1.000 hosted buyers που επισκέφτηκαν την έκθεση μέσω του Hosted Buyer προγράμματος επελέγησαν με αυστηρά κριτήρια και ήταν κατά κύριο λόγο, ιδιοκτήτες και σημαντικά στελέχη σε μεγάλες αλυσίδες supermarket και mini markets, χώρους μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, καθώς και ιδιοκτήτες ή chefs σε εστιατόρια με ελληνική ή/και μεσογειακή κουζίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς αυτοί επισκέπτες προήλθαν από περισσότερες από 80 κυρίαρχες αγορές- στόχους για τα ελληνικά, αλλά και μεσογειακά τρόφιμα και ποτά, όπως τα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.

 

Κορυφαία στελέχη της αγοράς από όλο τον κόσμο

Η επίσκεψη των διεθνών αγοραστών στην έκθεση τους έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους Έλληνες και ξένους εκθέτες για να επιλέξουν ανάμεσα στους καλύτερους της αγοράς,  με στόχο να αυξήσουν την γκάμα των προϊόντων τους. Στην FOOD EXPO βρήκαν ποιοτικά ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα για να εμπλουτίσουν τα μενού τους ή να τοποθετήσουν στα ράφια της επιχείρησής τους, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Οι αγοραστές έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα εκλεκτά, παραδοσιακά αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα που βρήκαν και για τα αυξημένα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι περισσότεροι εκθέτες που πλέον είναι έτοιμοι να εξάγουν τα προϊόντα τους με ρεαλισμό, τόσο σε θέματα ποσοτήτων όσο και τιμών.  Επίσης, το γεγονός ότι 280 εταιρίες από το εξωτερικό επέλεξαν να συμμετάσχουν στη FOOD EXPO, αποδεικνύει ότι η έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό κανάλι προώθησης των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά και επιβεβαιώνει τον διεθνή της χαρακτήρα και την εμπορική δυναμική της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Exit mobile version