World news

1)Υπηρετώντας τις αξίες της μεσογειακής κρητικής διατροφής

 

Μ. Δαμιανάκης: Το νέο στοίχημα της Κρητών Αρτος στα σνακ

Μανώλης Δαμανιάκης, CEO Κρητών Άρτος

 

Όταν πρεσβεύεις συγκεκριμένες αξίες και το όραμά σου είναι τα υπηρετείς, τότε μάλλον το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στην πράξη στην περίπτωση της εταιρείας Κρητών Άρτος.

Όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης Μανώλης Δαμανιάκης, η εταιρεία δημιουργήθηκε πριν από 15 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης με αντικείμενο τα κρητικά παραδοσιακά αρτοσκευάσματα με σκοπό να εφαρμόσει τις αξίες και τις αρχές της γηγενούς, μεσογειακής υγιεινής κρητικής διατροφής.

Παξιμάδια, κριτσίνια, ζύμες και άλλα υψηλής ποιότητας προϊόντα έβαλαν την εταιρεία σε μια αναπτυξιακή πορεία όχι μόνο σε πωλήσεις αλλά και σε αποτελέσματα αλλά κυρίως σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

«Σήμερα εξάγουμε σε 15 χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ», αναφέρει ο κ.Δαμανιάκης ενώ στους στόχους τους είναι να αυξήσουν τις εξαγωγές και να ανοίξουν νέες αγορές.

«Η εταιρεία μας έχει βραβευτεί αρκετές φορές για την ποιότητα των προϊόντων της τόσο για τα παξιμάδια όσο και για τα κριτσίνια, με την πιο πρόσφατη βράβευση να έχει μείνει μόλις πριν από δύο μήνες και να αφορά στην ποιότητα και τη τη γεύση των κριτσινιών», προσθέτει.

«Η καινοτομία των προϊόντων και αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η ικανότητα της ομάδας παραγωγής που δουλεύει με όρεξη και πάθος και παντρεύουν τις πρώτες ύλες, όπως τα κρητικά τυριά, το θυμαρίσιο μέλι κ.α. δημιουργώντας ιδιαίτερες γεύσεις, γεύσεις που δεν υπάρχουν», σημειώνει. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η παραγωγή της εταιρείας αγγίζει τους 13 τόνους την ημέρα.

Σημειώνεται ότι ιδρύθηκε το 2004 με την εξαγορά μιας παλιάς οικογενειακής βιοτεχνίας παραγωγής Κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων. Τον Απρίλιο του 2005 μετεγκαθίσταται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3000 m². Τον ίδιο χρόνο δημιουργεί στον κλάδο την κατηγορία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε παραγωγή Κρητικών Αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία μεγάλης αλυσίδας S/M.