Export News

6)Οι εξαγωγές της Ινδίας αυξάνονται παρά τις προκλήσεις του COVID-19 τον Απρίλιο-Δεκέμβριο του 2021

A. Sakthivel, Πρόεδρος του Συμβουλίου Προώθησης Εξαγωγών Ενδυμάτων (AEPC) 

Oι εξαγωγές ειδών μηχανικής, κλωστοϋφαντουργίας και εμπορευμάτων της Ινδίας αυξήθηκαν κατά την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας, οι εξαγωγές ειδών μηχανικής κατέγραψαν εκπληκτική αύξηση 54%, φθάνοντας στα 81,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κατά την αναφερόμενη περίοδο, σε σύγκριση με 52,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο κλάδος των ειδών μηχανικής περιλαμβάνει μεταλλικά προϊόντα, βιομηχανικά μηχανήματα και εξοπλισμό, αυτοκίνητα και τα εξαρτήματά τους, εξοπλισμό μεταφοράς, ποδήλατα, ιατρικές συσκευές και ανανεώσιμο εξοπλισμό.

«Ο κλάδος πρόκειται να ξεπεράσει σημαντικά τις συνολικές εξαγωγές των 76,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το τελευταίο οικονομικό έτος παρά την πανδημία COVID-19», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση τη Δευτέρα.

Οι πέντε κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί για τα είδη μηχανικής της Ινδίας ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες (14,7%), η Κίνα (5,8%), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (5,1%), η Ιταλία (4%) και η Γερμανία (3,4%).

Ο τομέας των ειδών μηχανικής αποτελεί το μεγαλύτερο, πάνω από 27%,  μερίδιο των συνολικών εξαγωγών της Ινδίας, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τον Δεκέμβριο οι εξαγωγές ειδών μηχανικής έφθασαν τα 9,79 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 38,4 τοις εκατό έναντι 7,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 41% τον Απρίλιο-Δεκέμβριο του 2021 σε ετήσια βάση. Ενθουσιασμένη από την απότομη άνοδο των εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, η ινδική κυβέρνηση δήλωσε ότι «η ανάπτυξη σηματοδοτεί μια οικονομική ανάκαμψη».

Η κυβέρνηση είπε ότι το οικονομικό έτος 2020-21 που έληξε τον περασμένο Μάρτιο υπήρξε επιβράδυνση στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων λόγω της πανδημίας που διέκοψε την αλυσίδα εφοδιασμού και τη ζήτηση.

“Ωστόσο, τα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά το 2021-22. Κατά τη διάρκεια Απριλίου-Δεκεμβρίου 2021, οι συνολικές εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ένδυσης, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών χειροτεχνίας ήταν 29,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε σύγκριση με 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την ίδια περίοδο πέρυσι», ανέφερε. .

Εξάλλου, η Ινδία είδε τις εξαγωγές εμπορευμάτων να απολαμβάνουν εκπληκτική άνοδο κατά τον μήνα Δεκέμβριο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εκδόθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι εξαγωγές εμπορευμάτων της Ινδίας τον Δεκέμβριο ανήλθαν συνολικά σε 37,29 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που χαρακτηρίζονται ως το «υψηλότερο μηνιαίο επίτευγμα ποτέ».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Προώθησης Εξαγωγών Ενδυμάτων (AEPC) A. Sakthivel δήλωσε ότι η άνοδος των εξαγωγών εμπορευμάτων ήταν αποτέλεσμα της «ισχυρής ζήτησης» για ινδικά ενδύματα παγκοσμίως.

“Τα ινδικά ρούχα έχουν επίσης ανακάμψει. Οι εξαγωγές τους πρώτους εννέα μήνες αυτού του οικονομικού έτους ήταν 35 τοις εκατό υψηλότερες από 8,22 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Απρίλιο-Δεκέμβριο 2020. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι τοπικοί περιορισμοί επηρέασαν τις δραστηριότητες το πρώτο τρίμηνο κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι εξαγωγείς ενδυμάτων τα έχουν πάει εξαιρετικά καλά παρά τις προκλήσεις», είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της AEPC, η Ινδία έχει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο παραγγελιών από μάρκες και αγοραστές σε όλο τον κόσμο. «Είμαι βέβαιος ότι λόγω των ισχυρών συνθηκών ζήτησης, οι εξαγωγές ινδικών ενδυμάτων θα δουν επίσης ιστορικά υψηλά σύντομα τους επόμενους μήνες», είπε.