Export News

8)Η BMW κυριάρχησε στις εξαγωγές στις ΗΠΑ το 2021

 

Όσο ολοκληρώνονται οι οικονομικές αναφορές των εταιρειών, τόσο περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά για το 2021.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η BMW ήταν η εταιρεία με τις περισσότερες εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η βαυαρική εταιρεία κατασκεύασε 433.810 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στο Spartanburg της Βόρειας Καρολίνας, εκ των οποίων των 257.876 πωλήθηκαν εκτός των ΗΠΑ.

Αυτοί οι αριθμοί κρατούν τους Γερμανούς στην πρώτη θέση των εξαγωγών στην Αμερική για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, καθώς κατάφερε να εξάγει εκτός χώρας το 60% των οχημάτων που κατασκεύασε εκεί, αυξάνοντας την αξία της κατά 10,1 δισ. δολάρια.

Ο CEO της BMW Manufacturing, Dr. Robert Engelhorn, δήλωσε σχετικά:

«Η κατάκτηση της πρώτης θέσης για τις εξαγωγές αυτοκινήτων των ΗΠΑ ολοκληρώνει μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg. Είμαι απίστευτα περήφανος για τους συνεργάτες μας και την ανθεκτικότητα που έδειξαν την περασμένη χρονιά. Αυτό το επίτευγμα καταδεικνύει την αξιόπιστη συνεργασία της BMW με αυτήν την πολιτεία, και τη συνεχή δέσμευσή της στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζει τις X3, X3 M, X4, X4 M, X5, X5 M, X6, X6 M και την X7.

Οι βασικοί αγοραστές των συγκεκριμένων οχημάτων από το εργοστάσιο στη Β. Καρολίνα είναι η Κίνα (σε ποσοστό 24,1%), η Γερμανία (12,35), η Νότια Κορέα (9,4%), ο Καναδάς (5,6%) κι η Μεγάλη Βρετανία (5,4%).