Export News

7)Suzuki: Ανέστειλε τις εξαγωγές αυτοκινήτων σε Ρωσία και Ουκρανία από το εργοστάσιο στην Ουγγαρία

Το ουγγρικό εργοστάσιο της Suzuki έχει αναστείλει τις εξαγωγές αυτοκινήτων στη Ρωσία και στην Ουκρανία από τον Μάρτιο εξαιτίας του πολέμου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Κεντρική Ευρώπη αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις που ακολούθησαν της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μεταξύ άλλων και τις σκληρές δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν τη Μόσχα και την αναστάτωση στις αγορές παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλέστερα assets.

Η Suzuki σύμφωνα με το capital.gr, ανακοίνωσε ότι εξάγει περίπου 10.000 αυτοκίνητα στη Ρωσία και στην Ουκρανία ετησίως, και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να στρέψει τις επηρεαζόμενες παραγγελίες σε άλλες αγορές για να διατηρήσει τον προγραμματισμένο όγκο παραγωγής της.

Η Suzuki στην Ουγγαρία πούλησε 119.098 αυτοκίνητα το 2020 με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στην ιστοσελίδα της, συμπεριλαμβανομένων 101.672 αυτοκινήτων στις ξένες αγορές, που σημαίνει ότι η Ρωσία και η Ουκρανία αντιστοιχούν στο ένα δέκατο σχεδόν των ετήσιων εξαγωγών της.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι το αυξημένο ενεργειακό κόστος και η αποδυνάμωση του φιορινιού, που υποχωρεί 3% έναντι του ευρώ από την αρχή του έτους, είχε μια επιπλέον επίπτωση στις δραστηριότητες της Suzuki.