World news

6)GAEL: Το απόθεμα των αγροτικών προϊόντων μεγεθύνθηκε 85% σε δύο μήνες

Οι μετοχές της Gujarat Ambuja Exports (GAEL) έφτασαν σε νέο υψηλό στις 329,55 Rs, με ράλι 10 τοις εκατό στον ΣΕΒ στην ενδοημερήσια διαπραγμάτευση της Τετάρτης λόγω των μεγάλων όγκων σε μια κατά τα άλλα υποτονική αγορά με την προσδοκία βελτιωμένων επιχειρηματικών προοπτικών. Το απόθεμα των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 29% τις τελευταίες τέσσερις ημέρες συναλλαγών.

Η GAEL διαπραγματεύτηκε 6,5% υψηλότερα στις 316,55 Rs, σε σύγκριση με την πτώση 0,25% του S&P BSE Sensex. Ο όγκος συναλλαγών στο ταμείο υπερτριπλασιάστηκε, καθώς συνολικά 2,2 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια σε NSE και BSE.

Διευκρινίζοντας για την αύξηση του όγκου συναλλαγών στα ταμεία, η εταιρεία ενημέρωσε τον ΣΕΒ ότι η κίνηση του όγκου των μετοχών οφείλεται αποκλειστικά στην αγορά και η διοίκηση της εταιρείας δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τέτοια αύξηση του όγκου των μετοχών.

Εν τω μεταξύ, τους τελευταίους δύο μήνες, η μετοχή μεγεθύνθηκε 85 τοις εκατό από 178 Rs, έναντι αύξησης 3,6 τοις εκατό του δείκτη αναφοράς.

Η GAEL διαθέτει τρεις κατασκευαστικούς τομείς, τα προϊόντα των οποίων έχουν εφαρμογή για τελική χρήση σε πολλαπλές βιομηχανίες όπως τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα και χαρτί. Η εταιρεία κατασκευάζει εξευγενισμένο λάδι (κυρίως σογιέλαιο) και κέικ χωρίς λάδι (DOC). προϊόντα αραβοσίτου όπως άμυλο, γλυκόζη, σορβιτόλη, σκόνη μονοϋδρικής δεξτρόζης και σκόνη μαλτόζης δεξτρίνης (που λαμβάνεται μέσω της τεχνολογίας υγρής άλεσης καλαμποκιού). και βαμβακερά νήματα.

Η GAEL είναι ένας από τους καθιερωμένους φορείς στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και αραβοσίτου στην Ινδία. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην επεξεργασία καλαμποκιού με δυναμικότητα 3000 τόνων θρυμματισμένου ημερησίως (TCD) και μερίδιο αγοράς περίπου 30 τοις εκατό.

Τον Ιανουάριο του 2022, η GAEL είχε ανακοινώσει την απόφασή της να δημιουργήσει μια μονάδα υγρής άλεσης καλαμποκιού Greenfield στο Sitarganj, Uttaranchal (Uttarakhand) με επένδυση από 400 έως 500 ρουπίες. Το εργοστάσιο υγρής άλεσης καλαμποκιού δημιουργείται για την παραγωγή αμύλου, παραγώγων αμύλου και πολυολών, δηλαδή σορβιτόλης, μαλτιτόλης και μαννιτόλης. Η προτεινόμενη προσθήκη δυναμικότητας 1000 TPD (Μονάδα III) θα πραγματοποιηθεί εντός περιόδου 18 μηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο οίκος αξιολόγησης CRISIL Ratings επιβεβαίωσε εκ νέου τις αξιολογήσεις του για τις τραπεζικές διευκολύνσεις της GAEL σε «CRISIL AA-/Stable/CRISIL A1+».

Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν το σταθερό επιχειρηματικό προφίλ της GAEL, με βελτιωμένο μερίδιο από το τμήμα επεξεργασίας αραβοσίτου. Η GAEL έχει δει αυξανόμενη συνεισφορά από το σχετικά σταθερό και υψηλού περιθωρίου μεταποίησης αραβοσίτου, όπου η εταιρεία κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά, και ενισχύεται περαιτέρω μέσω των προσθηκών παραγωγικής ικανότητας. Η εταιρεία σχεδιάζει προσθήκες δυναμικότητας μέσω της έναρξης νέου εργοστασίου στη Malda της Δυτικής Βεγγάλης. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να προσθέσει χωρητικότητα αιθανόλης στο εργοστάσιό της στο Chalisgaon και στο Hubli.