Export News

9)Mitsubishi: Σταματά την παραγωγή και τις εξαγωγές στη Ρωσία

Τέλος στις όποιες δραστηριότητες είχε στην Ρωσία έβαλε και η Mitsubishi, λόγω του πολέμου που έχει σημάνει η χώρα στην Ουκρανία!

Τα δεινά του πολέμου συνεχίζονται σε όλους του τομείς

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται. Από την πρώτη στιγμή πλήθος εταιρειών και από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωναν τις αποφάσεις τους για τερματισμό των δραστηριοτήτων τους προς τη Ρωσία και η Mitsubishi έγινε επίσημα μία από αυτές ακολουθώντας τον ίδιο ακριβώς δρόμο!

Τέλος η παραγωγή και οι εξαγωγές

Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε από την ιαπωνική μάρκα, η Mitsubishi βάζει τέλος στην παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο στην πόλη Kaluga στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας. Εκτός από αυτό, η Mitsubishi ανέστειλε επίσης τις εξαγωγές οχημάτων και τις δραστηριότητες προμήθειας ανταλλακτικών. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει τις υλικοτεχνικές δυσκολίες ως τον κύριο λόγο για τη διακοπή των ρωσικών επιχειρήσεων.

Κατασκευάζει το Pajero Sport

Από κει και πέρα η Mitsubishi δεν εξήγησε περαιτέρω λόγους για το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου, που κατασκευάζει το SUV, Pajero Sport για τη ρωσική αγορά. Η συγκεκριμένη γραμμή συναρμολόγησης είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής της Stellantis στη Ρωσία. Τα μοντέλα της Stellantis που συναρμολογούνται στην Kaluga είναι τα επαγγελματικά βαν όπως τα Peugeot Traveller, Opel Combo και Citroen Berlingo.

Άγνωστο πότε θα επιστρέψει και πάλι

Ενώ η Mitsubishi ανέστειλε τη συναρμολόγηση και τις εξαγωγές, αυτό δεν σημαίνει ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποσύρεται εντελώς από τη Ρωσία. Αλλά δεδομένου ότι η εταιρεία υπογράμμισε πως η διακοπή είναι αορίστου χρόνου, απ’ ότι φαίνεται θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο θέμα του πολέμου και φυσικά την έλλειψη των chip.

Έχει κλονιστεί η αγορά της Ρωσίας

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί πως οι εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ρωσίας. Πριν από περίπου ένα μήνα, η Lada διέκοψε την παραγωγή λόγω έλλειψης προμηθειών. Μάλιστα γίνεται λόγος πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 63%.

Πηγή: autotriti.gr