Export News

5)Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θέλει οι εξαγωγές να αποτελούν πάνω από το ήμισυ του ΑΕΠ έως το 2030

Σε μια συνάντηση με Πορτογάλους επιχειρηματίες στην  έκθεση του Ανόβερου, ο Costa τόνισε ότι η επιλογή της Πορτογαλίας ως χώρας εταίρου για την έκθεση είναι μια «τεράστια ευκαιρία» για τις πορτογαλικές εταιρείες, καθώς είναι «η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για όσους παράγουν ή παρέχουν υπηρεσίες σε η βιομηχανία.

«Για τη χώρα, είναι επίσης υψίστης σημασίας γιατί όλοι έχουμε έναν στόχο, ο οποίος είναι, αυτή τη δεκαετία, να διασφαλίσουμε ότι οι εξαγωγές θα υπερβαίνουν το 50% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος μας, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με όλο και περισσότερους υψηλότερης προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες και αγαθά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κόστα επανέλαβε ότι η παρουσία πορτογαλικών εταιρειών στην έκθεση του Αννόβερου «είναι ουσιαστική γιατί θα μοχλεύσει την αύξηση και την ανάπτυξη» των πορτογαλικών εξαγωγών.

Ο Κόστα είπε ότι ήταν «με μεγάλη υπερηφάνεια» που βρέθηκε στο Ανόβερο για τα εγκαίνια «της μεγαλύτερης βιομηχανικής έκθεσης που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα» και τόνισε ότι η επιλογή της Πορτογαλίας οφείλεται στην «αριστεία των αγαθών και των υπηρεσιών» που Οι πορτογαλικές εταιρείες παράγουν.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Πορτογαλία «παράγει ουσιαστικά υπηρεσίες», υπενθυμίζοντας ότι το 70% των πορτογαλικών εξαγωγών είναι αγαθά και το υπόλοιπο 30% είναι υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι ο πρώτος εξαγωγικός τομέας είναι η μεταλλομηχανική.

Με το σλόγκαν «Η Πορτογαλία έχει νόημα», η Hanover Messe’22 – που θεωρείται η μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο, επέλεξε την Πορτογαλία ως χώρα εταίρο της για τη φετινή έκδοση.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, 109 πορτογαλικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στην έκθεση, αναπτύσσοντας «δραστηριότητες σε μηχανολογικές λύσεις, ενεργειακές λύσεις και ψηφιακά οικοσυστήματα».

Στο περιθώριο της έκθεσης στο Ανόβερο, ο Κόστα δείπνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός και η γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθούν τα εθνικά περίπτερα στην έκθεση προτού ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.