Export News

4) Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά το 1ο τρίμηνο του 2022

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήγαγαν το 74 τοις εκατό του υγροποιημένου φυσικού αερίου τους (LNG) στην Ευρώπη, σε σύγκριση με ετήσιο μέσο όρο 34 τοις εκατό πέρυσι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) που κυκλοφόρησε πρόσφατα φυσικό αέριο. Μηνιαίες εκτιμήσεις και εκτιμήσεις ΕΠΕ για τον Απρίλιο του 2022.

Το 2020 και το 2021, η Ασία ήταν ο κύριος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ των συνολικών εξαγωγών.

Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 11,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (Bcf/d) κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, αύξηση 18 τοις εκατό σε σύγκριση με τον ετήσιο μέσο όρο του 2021.

Η αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ οφείλεται στην πρόσθετη εξαγωγική ικανότητα από το Sabine Pass Train 6 και τα πρώτα πέντε μπλοκ Calcasieu Pass που κυκλοφόρησαν φέτος και από την υψηλή ζήτηση LNG, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Από τον Δεκέμβριο του 2021, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγουν επίπεδα ρεκόρ LNG, κυρίως λόγω των χαμηλών αποθεμάτων αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου στους ευρωπαϊκούς κόμβους συναλλαγών παρείχαν κίνητρα στους συμμετέχοντες στην παγκόσμια αγορά LNG με ευελιξία προορισμού στα συμβόλαιά τους για να παραδώσουν περισσότερες προμήθειες LNG στην Ευρώπη. Οι πρόσθετες εισαγωγές LNG στην Ευρώπη και ο ήπιος χειμώνας αντιστάθμισαν τις χαμηλότερες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 26% των συνολικών εισαγωγών. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι εισαγωγές LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο υπερτριπλασιάστηκαν, σε σύγκριση με το 2021, κατά μέσο όρο 7,3 Bcf/ημέρα και αντιστοιχούν στο 49% των συνολικών εισαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία του CEDIGAZ. Οι εισαγωγές LNG από τη Ρωσία και το Κατάρ αντιπροσώπευαν το 14% η καθεμία – 2,1 Bcf/ημέρα.

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στην Ασία μειώθηκαν κατά 51 τοις εκατό, κατά μέσο όρο 2,3 Bcf/ημέρα σε σύγκριση με 4,6 Bcf/ημέρα – ετήσιος μέσος όρος το 2021.

Η Κίνα και η Νότια Κορέα ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ το 2021. Φέτος, ωστόσο, η Κίνα έλαβε μόνο έξι φορτία LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο – Απρίλιο 2022 – 0,2 Bcf/ημέρα, σε σύγκριση με 1,2 Bcf/ημέρα το 2021 – επειδή Τα μέτρα lockdown που σχετίζονται με την πανδημία, καθώς και ο ήπιος χειμώνας και οι υψηλές τιμές του LNG, μείωσαν τη ζήτηση για εισαγωγές LNG. Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία μειώθηκαν επίσης κατά 0,6 Bcf/ημέρα και 0,5 Bcf/ημέρα, αντίστοιχα.