Exhibitions News

2) Αντίστροφη μέτρηση για τη Sial 2022

Η Παγκόσμια Αγορά Τροφίμων (γαλλικά: Salon International de l’alimentation, ή SIAL όπως τη γνωρίζουμε οι περισσότεροι) είναι εμπορική έκθεση που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και ειδικεύεται στη μεγάλη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων.

Η SIAL ιδρύθηκε το 1964 από διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Confédération Générale de l’Alimentation en détail (Γενική Συνομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων) και με την παρότρυνση των δημόσιων αρχών (Υπουργείο Γεωργίας Γαλλίας), το Υπουργείο Γεωργίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο).

Είκοσι έξι χώρες συμμετείχαν στην πρώτη έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νέων Βιομηχανιών και Τεχνολογιών ( Centre des nouvelles industries et technology|CNIT) στο La Défense, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Τροφίμων ενώ η δεύτερη  SIAL πραγματοποιήθηκε το 1966, επίσης στο CNIT.

Η εμπορική έκθεση μεταφέρθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Versailles Gate από το 1968 έως το 1984 και στο North Paris-Villepinte Exposition Park από το 1986 και μετά.

Το 2014, η SIAL Paris σηματοδοτεί μία νέα εποχή ενσωματώνοντας το Salon International du Process et du Conditionnement Alimentaire (έκθεση IPA), το οποίο εξειδικεύεται στον τομέα του Εξοπλισμού, της Τεχνολογίας και των Υπηρεσιών.

Η SIAL Paris οδήγησε σε έξι άλλες εμπορικές εκθέσεις, όλες μέλη του δικτύου του Ομίλου SIAL, στην Κίνα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στον Καναδά και στη Βραζιλία. Το 2014, ο Όμιλος SIAL εγκαινιάζει μια νέα εμπορική έκθεση στις Φιλιππίνες με την ονομασία SIAL ASEAN.

Στο πλαίσιο του SIAL Innovation, τα πρακτορεία XTC και TNS Sofres παρουσιάζουν μια συγκριτική ανάλυση των τάσεων και των καινοτομιών που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Η μελέτη που διεξήχθη από την TNS Sofres θέτει σε προοπτική τη στάση των καταναλωτών σε επτά χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα), σε σχέση με τις τάσεις που εντόπισε η XTC.

Οι επισκέπτες της έκθεσης προέρχονται από διάφορους τομείς της βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων, όπως διανομή, εμπόριο, υπηρεσίες τροφίμων, αμπελουργία κ.λπ. Περίπου το 70% των επισκεπτών έρχεται στην έκθεση αναζητώντας νέα προϊόντα και προμηθευτές.

Στα χιλιάδες τετραγωνικά που καλύπτουν τα περίπτερα από όλο τον κόσμο θα βρεις:

Ποτά
Παστά κρέατα
Κονσερβοποιημένα και συντηρημένα προϊόντα
Παντοπωλεία
Φρούτα και λαχανικά
Βιολογικά προϊόντα
Θαλασσινά
Προϊόντα υγείας και συμπληρώματα διατροφής
Γκουρμέ φαγητά
Κατεψυγμένα φαγητά
Αρτοποιία, ζαχαροπλαστική και ζαχαροπλαστική
Προϊόντα delicatessen
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Πουλερικά και κυνήγι
Κρέας
Κρασί
Εθνικά περίπτερα και περιοχές του κόσμου
Εξοπλισμός και τεχνολογίες

Φέτος η έκθεση διοργανώνεται από 15 έως 19 Οκτωβρίου και οι διοργανωτές δηλώνουν πως η συμμετοχή των εκθετών θα ξεπεράσει τους 7.000 ενώ η χώρα μας θα έχει μία πολύ ισχυρή παρουσία με πάνω από 310 συμμετοχές και ανάμεσα τους περισσότερες από 12 περιφέρειες!