Exhibitions News

2)WindEnergy Hamburg 2022: Ενημέρωση ξένων εταιρειών για τις προοπτικές ανάπτυξης αιολικών (ΑΠΕ) στην Ελλάδα από το Enterprise Greece

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού
Εμπορίου- Enterprise Greece, συμμετείχε στο συνέδριο WindEnergy Hamburg 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο από 27-30 Σεπτεμβρίου 2022. Η έκθεση WindEnergy Hamburg είναι ένα σημαντικό γεγονός όπου ειδικοί από όλο τον κόσμο έρχονται για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και εμπειρία στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα, από κατασκευαστές εξοπλισμού μέχρι προμηθευτές και προγραμματιστές έργων. Αυτή η εκδήλωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με πιθανούς συνεργάτες, να μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις και να βρείτε νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερες από 1.400 εταιρείες, μεταξύ των οποίων 6 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες ενώ πάνω από 30.000 άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση.

Ο τομέας της αιολικής ενέργειας γίνεται όλο και πιο σημαντικός καθώς η άνοδος των τιμών (της ενέργειας), λόγω του πολέμου στην Ουκρανία επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία και επηρεάζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οι τεχνολογίες που έχει φυσικό πλεόνασμα η χώρα μας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτελούν σημαντική επιλογή για τη μείωση της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα και των επιπτώσεών τους στις τιμές και την οικονομία. Η αποστολή της Enterprise Greece επισκέφτηκε πρόσφατα την έκθεση για να εξερευνήσει επενδυτικές ευκαιρίες για την αιολική βιομηχανία ενώ πραγματοποίησε 22 επιχειρηματικές συναντήσεις με εταιρείες που δραστηριοποιούνται διεθνώς στην ανάπτυξη χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Κατά τη συνάντηση, τα στελέχη των ξένων εταιρειών ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις (υπεράκτια αιολική ενέργεια, αποθήκευση ενέργειας, νέα διαδικασία αδειοδότησης, νέο πλαίσιο διαγωνισμών ΑΠΕ) και τις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο, καθώς η χώρα αναδεικνύεται σταθερά σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο που συγκεντρώνει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, είτε διερευνούν επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας είτε ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτήν και σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα σε αναπτυξιακά έργα στο μέλλον.

 

Info: Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου
Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών,
για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με
στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα
ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.