Export News

Κατάρ: στόχος ο αυξανόμενος τουρισμός για το 2023

Η οικονομία του Κατάρ είναι έτοιμη να λάμψει ξανά το επόμενο έτος, καθώς η χώρα δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών με το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022.

Πρόσφατα στοιχεία από την Fitch Solutions, μια ομάδα έρευνας και ανάλυσης για τις παγκόσμιες αγορές και τα μακροοικονομικά περιβάλλοντα δείχνουν ότι η βιομηχανία αναψυχής θα εκτιναχθεί αφήνοντας τις καθαρές εξαγωγές να ενισχύσουν την οικονομία του Κατάρ. Η έκθεση ανέφερε ότι «οι καθαρές εξαγωγές θα στηρίξουν επίσης την οικονομική δραστηριότητα το 2023, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην ισχυρή τουριστική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι τουριστικοί τομείς του Κατάρ θα συνεχίσουν να αυξάνονται με πολλούς προορισμούς αναψυχής που άνοιξαν στο κοινό αφήνοντας τους επισκέπτες γοητευμένους για να τους επιτρέψουν να φτάσουν στο κράτος του Κόλπου. «Το 2023 πιστεύουμε ότι οι αφίξεις τουριστών θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα υπερβούν ελαφρώς τα προ πανδημίας επίπεδα», ανέφερε.

Καθώς το Κατάρ φιλοξενεί διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, στοχεύει στην προώθηση των τομέων και ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό με θεαματικές υποδομές και εγκαταστάσεις.

Η έκθεση ανέφερε: «Το 2023, πιστεύουμε ότι η τουριστική βιομηχανία του Κατάρ θα επωφεληθεί από τις εκτεταμένες παγκόσμιες εκστρατείες μάρκετινγκ που προωθούν τη χώρα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, καθώς και από την άνοδο των αθλητικών δραστηριοτήτων στα νεόδμητα στάδια». Με τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών, ο κλάδος αναμένει να φτάσει σε σημαντικό αριθμό 3 εκατομμυρίων ατόμων, ελαφρώς πάνω από την προηγούμενη κορυφή των 2,9 εκατομμυρίων ατόμων το 2016.

Δύο συνεχόμενες φορές, οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην περιοχή θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό σταθερές το επόμενο έτος, ακολουθούμενες από επενδύσεις στην υποδομή εξόρυξης φυσικού αερίου του Κατάρ, καθώς και η επέκταση της εγκατάστασης παραγωγής του North Field θα επηρεάσει θετικά τα επόμενα χρόνια και θα επιτρέψει τις καθαρές εξαγωγές συνεισφορά να ωφελείται συνεχώς όπως και το προηγούμενο έτος, προσθέτοντας «1,0 τοις εκατό στην ονομαστική ανάπτυξη το 2023, μετά από εκτιμώμενη συνεισφορά 1,5 τοις εκατό το 2022».