Export News

Νέα Ζηλανδία: Οι εξαγωγές κρέατος στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 244% τον Οκτώβριο

Συνολικά, οι εξαγωγές κόκκινου κρέατος για τον μήνα ανήλθαν σε 737 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση έξι τοις εκατό τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η Κίνα ήταν και πάλι η μεγαλύτερη αγορά, με 290 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ (134 εκατομμύρια δολάρια), την Ιαπωνία (32 εκατομμύρια δολάρια) και μετά την Ιταλία (26 εκατομμύρια δολάρια). Οι εξαγωγές στον Καναδά αυξήθηκαν επίσης κατά 82% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο σε αξία, στα 22 εκατομμύρια δολάρια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της MIA, Sirma Karapeeva, δήλωσε ότι ο Οκτώβριος ήταν ένας σταθερός μήνας για τις εξαγωγές, με την Ιταλία να ξεχωρίζει από το 2021.

«Η Ιταλία είναι μια σημαντική αγορά για δέρματα βοείου κρέατος, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ειδών πολυτελείας. Η αξία αυτών των εξαγωγών αυξήθηκε από 5,6 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο σε 19,5 εκατομμύρια δολάρια αυτόν τον Οκτώβριο και αυτή ήταν η υψηλότερη μηνιαία αξία για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

“Οι εξαγωγές πρόβειου κρέατος στην Ιταλία ήταν επίσης αξίας 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με σχεδόν καθόλου εξαγωγές τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτό δείχνει τη σημασία και την αξία της ύπαρξης μιας διαφορετικής στρατηγικής για τις εξαγωγικές αγορές.”

Συνολικά 22.970 τόνοι πρόβειου κρέατος, αξίας 289 εκατομμυρίων δολαρίων, εξήχθησαν παγκοσμίως. Αυτή ήταν μια πτώση 6 τοις εκατό κατ’ όγκο και αξία σε σχέση με το 2021, αλλά εξακολουθεί να είναι σύμφωνη με τους προηγούμενους μήνες Οκτωβρίου.

Ο όγκος των εξαγωγών βοείου κρέατος παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος από τον περασμένο Οκτώβριο, στους 27.505 τόνους, αλλά η αξία αυξήθηκε κατά 19% στα 273 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της Κίνας.

“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην Κίνα καθώς υπήρξε μια αξιοσημείωτη πρόσφατη αποδυνάμωση στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών τροφίμων εκεί. Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για τον τομέα κόκκινου κρέατος της Νέας Ζηλανδίας και η μείωση της ζήτησης σίγουρα επηρεάζει τις τιμές.”

Υπήρξαν αυξήσεις στην αξία των δύο βασικών κατηγοριών πέμπτου τριμήνου (συμπροϊόντα), με δέρματα και δέρματα να αυξάνονται κατά 37% στα 36 εκατομμύρια δολάρια και τα περιβλήματα και τον πατσά να αυξάνονται κατά 38 τοις εκατό στα 30 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, οι εξαγωγές του πέμπτου τριμήνου ανήλθαν σε 175 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο.