Exhibitions Exhibitions News

Kalatzis Olives: Στόχος η δυναμική είσοδος στην αγορά της Αμερικής

Καθαρά εξαγωγικό είναι το προφίλ της εταιρείας KALATZIS OLIVES,  η οποία κατάφερε μέσα σε 10 χρόνια να κάνει γνωστή την πράσινη ελιά Χαλκιδικής στην  Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πολωνία και στο Περού.

Η KALATZIS OLIVES  συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW στην Νέα Υόρκη, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο  κ. Δημήτρης Καλατζής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της, στόχος είναι η περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων της στην αγορά της Αμερικής .

Να σημειωθεί ότι σήμερα –10 χρόνια μετά την ίδρυση της το 2013 – οι εξαγωγές αποτελούν το 95% με 97% του τζίρου της KALATZIS OLIVES.

Στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης συγκαταλέγεται και η συνεχώς αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο η εταιρεία προσανατολίζεται και στην εσωτερική αγορά, ώστε μακροπρόθεσμα να τοποθετήσει τα προϊόντα της και στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ.

Η KALATZIS OLIVES επενδύει στην καινοτομία και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της -των 1.000τμ στις Καλύβες Χαλκιδικής-, χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, ενώ  το έμπειρο προσωπικό της  επεξεργάζεται και τυποποιεί πράσινες ελιές Χαλκιδικής, προσφέροντας έξι διαφορετικά προϊόντα και συγκεκριμένα: ελιές με κουκούτσι, χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες, γεμιστές με αμύγδαλο, γεμιστές με πιπεριά και γεμιστές με σκόρδο.

Η διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος είναι ύψιστη αρχή για την KALATZIS OLIVES,  ώστε η γεύση της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής να παραμένη άψογη και να φτάνει αναλλοίωτη στο τραπέζι του καταναλωτή.

Και αυτό ξεκινά από το μάζεμα της ελιάς, καθώς σύμφωνα με την τοπική παράδοση η πράσινη ελιά Χαλκιδικής μαζεύεται με το χέρι από το δέντρο ευλαβικά. Οι τοπικοί καλλιεργητές σεβόμενοι το περιβάλλον και τον τόπο διατηρούν αυτόν τον τρόπο μαζέματος προσδίδοντας ακόμη περισσότερη αξία στην ήδη πολύτιμη ελιά. Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας «από το δέντρο της ελιάς μέχρι την τελική διάθεση της πράσινης ελιάς επιλέγουμε τους καλύτερους συνεργάτες για όλα τα στάδια ώστε το τελικό προϊόν να τηρεί ανώτερες προδιαγραφές ποιότητας και γεύσης».