Exhibitions Exhibitions News

KONTOS FOODS INC: Οι αυθεντικές ζύμες που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές ανάγκες

Με σπεσιαλιτέ τα flatbreads η KONTOS FOODS INC έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ΗΠΑ, πραγματοποιεί εξαγωγές σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και ετοιμάζεται να κατακτήσει την Ιαπωνία.

Ο Steve Kontos το 1987 πήρε την μεγάλη απόφαση -εμπνευσμένος από το επιχειρηματικό πνεύμα του πατέρα του Ευριπίδη, που είχε αρτοποιείο ζαχαροπλαστικής στη Νέα Υόρκη-, τόλμησε και ίδρυσε την KONTOS FOODS INC.

Μαζί, ο Steve και ο πατέρας του δημιούργησαν το πρωτότυπο και διάσημο ψωμί πίτας σε στυλ Νέας Υόρκης που πολλοί προσπάθησαν να αναδημιουργήσουν σε όλη τη χώρα, γνωστό για την αφράτη υφή και την ευέλικτη χρήση του.

Το βασικό προϊόν της εταιρείας είναι το gyros bread, όπως αναφέρει ο κ. Warren Stoll, Marketing Director της εταιρείας.

Η KONTOS FOODS INC έχει την έδρα της στο Paterson, New Jersey, και εμπορεύεται χειροποίητα ψωμιά και παραδοσιακά μεσογειακά τρόφιμα για εστιατόρια, ξενοδοχεία, εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής πώλησης και σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούν εξαγωγές σε Μέση Ανατολή, Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Κουβέιτ, σε Μεξικό, Καναδά, Αυστραλία, Καναδά, Ινδονησία, Παναμά, σε Ελβετία, Γερμανία.

Σύμφωνα με τον κ. Warren Stoll, η αγορά στόχος που θέλουν να κατακτήσουν είναι η Ιαπωνία. Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 10% του συνολικού  τζίρου της εταιρείας. Η ναυαρχίδα των εξαγωγών είναι η «λευκή πίτα», και εξάγουν ακόμα μπακλαβά, σπανακόπιτα, τυρόπιτα και λουκουμάδες.

Μάλιστα για να διασφαλίσουν την μεσογειακή γεύση και νοστιμιά των προϊόντων τους εισάγουν πρώτες ύλες –όπως είναι η κεφαλογραβιέρα, τυρί για σαγανάκι κλπ- από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την εταιρεία tsopanaki.

Στις οικογενειακές συνταγές «κρύβεται» το μυστικό της επιτυχίας, καθώς η  KONTOS FOODS INC διαθέτει στους καταναλωτές μεγάλη ποικιλία από αυθεντικά, μεσογειακά προϊόντα που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές ανάγκες.

Οι κατηγορίες προϊόντων περιλαμβάνουν ποικιλία πλακέ, πίτα τσέπης, τυλιχτά, κρέπες, ζύμη και ορεκτικά από φύλλα, μπακλαβά, γύρο κρέατα, ντιπ, τυριά, ελιές και πολλά άλλα.