Let's get rewarded

Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Μεγάλοι νικητές στο Μόντε Κάρλο για το 2023

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, είναι οι μεγάλοι νικητές του αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδων Masters of Olive Oil International Competition 202του Μόντε Κάρλο, τιμώμενοι με την 1η και 2η θέση overall στα gourmet ελαιόλαδα, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησαν 2 πλατινένια, 4 χρυσά, 1 χάλκινο βραβείο και 9 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδων Masters of Olive Oil International Competition 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που Έλληνας ελαιοπαραγωγός κατακτά την 1η θέση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Η 7η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, από τις 4 έως τις 20 Μαΐου του 2023, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με υψηλό επίπεδο ποιότητας, προερχόμενα από 4 ηπείρους. Η ομάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων κριτών του Masters of Olive Oil προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες και αποτελείται από ειδικούς γευσιγνώστες με παγκόσμια κατάρτιση και τεράστια εμπειρία, οι οποίοι έκριναν τα ελαιόλαδα αποκλειστικά βάσει της μεθόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός του Μόντε Κάρλο είναι ο μοναδικός διαγωνισμός παγκόσμιας εμβέλειας που διαθέτει έντεκα (11) από τους συνολικούς κριτές του, με την ιδιότητα του πιστοποιημένου και διπλωματούχου panel leader, από αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (COI), καθώς και MASAF, AIFO και MIPAF. Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πέντε συνολικά φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των finalist ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου , τιμήθηκαν με την κατάκτηση της 1ης και 2ης θέσης overall στα Best ελαιόλαδα Flavored του φημισμένου διαγωνισμού. Ταυτόχρονα κατέκτησαν 2 πλατινένια, 4 χρυσά και 1 χάλκινο βραβείο και 9 βραβεύσεις συνολικά.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Μονακό για το 2023 είναι:

1η Θέση Best Flavored Πλατινένιο βραβείο: MASTERPIECE Blend evoo
2η Θέση Best Flavored Πλατινένιο βραβείο: FLAVORED GOURMET ENIGMA

High Quality Selection Χρυσά Βραβεία: MAJESTIC Blend evoo, GEMSTONE Blend evoo,  OLEOASTRON Gourmet Evoo, SYLLEKTIKON Gourmet evoo, Good Quality Selection.
High Quality Selection Χάλκινο Βραβείο: TREASURE Blend evoo

 

Με τις εννέα (9) διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό Masters of Olive Oil 2023 του Μονακό, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν τα 756 διεθνή βραβεία, αριθμό που αποτελεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό.