Export Greek news

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός VAENI – Νάουσα: Μία από τις πλέον εξελιγμένες ελληνικές μονάδες παραγωγής κρασιού που εξάγει σε όλο τον κόσμο

Το 1983, αμπελουργοί – παραγωγοί της ζώνης ΟΠΑΠ Νάουσα, αποφάσισαν την ίδρυση του συνεταιρισμού που θα αξιοποιούσε την παραγωγή τους στο έπακρο.

Ο Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ παράγει οίνους ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, και στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων του, χάρη της τεχνογνωσίας που διαθέτει και του συστηματικού ελέγχου ποιότητας.

Ο Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της παραγωγής στην περιοχή της Νάουσας, φημισμένης για το καλό κόκκινο κρασί της. Η αγάπη για το καλό κρασί, η πείρα και το μεράκι των 200 αμπελουργών – μελών του VAENI-Νάουσα, «παντρεμένα» με την πιο προηγμένη τεχνολογία, εγγυώνται για την ποιότητα των κρασιών του που προέρχονται κυρίως από την κατεξοχήν Ελληνική ποικιλία του Βορειοελλαδίτικου χώρου, το «Ξινόμαυρο».

Σήμερα τα κρασιά VAENI-Νάουσα εξάγονται στην Κίνα, Ρωσία, Αμερική, Καναδά, Καζακστάν, Αυστραλία, Ντουμπάι, Ν.Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Τσεχία, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία και Κύπρο.

Ο συνεταιρισμός VAENI ΝΑΟΥΣΑ, θέλοντας να συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας του κρασιού και στην ανάπτυξη της προβολής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι μέλος των ακόλουθων φορέων:

  • Διεπαγγελματικός Σύνδεσμος Οίνου Ονομασίας Προέλευσης «Νάουσα»
  • Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελάδος (ENOABE)
  • Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)

Ο συνεταιρισμός με την τεσσαρακονταετή πείρα του στην παραγωγή οίνων ποιότητας έχει εδραιωθεί τόσο στις αγορές της Ελλάδας, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, διοχετεύοντας οίνους υψηλών προδιαγραφών σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στόχοι της επιχείρησης είναι η συνεχής βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών, η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα των διεργασιών. Επιτυγχάνοντας τους παραπάνω στόχους, οι πελάτες προμηθεύονται προϊόντα με υψηλά στάνταρντς και με εμπιστοσύνη.