Export Greek news

Ινδία: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εξαγωγές τσαγιού στο πρώτο εξάμηνο

Μείωση για τις ινδικές εξαγωγές τσαγιού κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023 καθώς παρουσίασαν μικρή πτώση στον όγκο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο του έτους.

Τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από την Ένωση Αγροτών της Νότιας Ινδίας (UPASI) δείχνουν ότι οι συνολικές εξαγωγές τσαγιού μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου φέτος μειώθηκαν κατά 0,8% σε 96,3 εκατομμύρια κιλά φέτος.

Η Βόρεια Ινδία εξήγαγε 59,16 εκατ. κιλά, δηλαδή 0,12 % περισσότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ωστόσο, οι εξαγωγές τσαγιού από το Νότο κατέγραψαν μείωση 2,25 % στα 37,33 εκατ. κιλά (Ιανουάριος-Ιούνιος 2023) από 38,19 εκατ. κιλά (Ιανουάριος-Ιούνιος 2022).

Παγκοσμίως, οι εξαγωγές τσαγιού σημείωσαν μείωση, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών από μεγάλους παραγωγούς όπως η Κένυα, η Κίνα και η Σρι Λάνκα, δήλωσε ο Sanjith Nair, γενικός γραμματέας της UPASI.

Η παραγωγή τσαγιού στην Ινδία τον Ιανουάριο-Ιούλιο αυξήθηκε κατά 0,1 % σε 622,7 εκατομμύρια κιλά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που διαθέτει η Ένωση.

Η Ινδία εξάγει σχεδόν το 17 % του παραγόμενου τσαγιού. «Πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στην παραγωγή και εξαγωγή ορθόδοξου τσαγιού (παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο), καθώς η παγκόσμια ζήτηση είναι μεγαλύτερη για αυτά τα τσάγια. Επί του παρόντος, αν και μόλις το 9,56% της ινδικής παραγωγής είναι ορθόδοξο τσάι, αποτελεί το 47% των εξαγωγών», δήλωσε.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει την αντιμετώπιση διαρθρωτικών ζητημάτων και να φροντίσει να υπάρξει απαλλαγή από δασμούς ή φόρους για εξαγωγικά προϊόντα, κατέληξε.