Exhibitions Exhibitions News

Διαλέξεις που εμπνέουν τις βιώσιμες καινοτομίες στα τρόφιμα στην Anuga 2023

Στo κέντρο του πλήρως κατειλημμένου εκθεσιακού χώρου που εκτείνεται σε περίπου 300.000 τ.μ., υπάρχουν πολλά να ανακαλύψει και να ζήσει κανείς. Η “Anuga Trend Zone”, η οποία βρίσκεται μπροστά από το Hall 8, είναι ένα από αυτά. Η περιοχή αποτελεί μια συναρπαστική «βιτρίνα» για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Μεταξύ άλλων, οι συνεργάτες γνώσης της Anuga, Innova Market Insights B.V. και Euromonitor International Limited, καθώς και άλλοι ομιλητές θα παρουσιάσουν ενημερωτικά και επίκαιρα αποτελέσματα ερευνών. Όπου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο βασικό θέμα της Anuga 2023: “Βιώσιμη ανάπτυξη”. Η διάλεξη αυτή δεν ασχολείται μόνο με περιβαλλοντικές πτυχές και λύσεις στη βιομηχανία τροφίμων, αλλά ρίχνει επίσης μια ματιά στον οικονομικό και ανθρωπιστικό αντίκτυπο που επιφέρει η βιωσιμότητα στη βιομηχανία τροφίμων. Εδώ θα εξεταστούν λεπτομερώς οι τάσεις της αγοράς, οι καινοτομίες και οι αξίες των καταναλωτών στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Δεδομένου ότι οι καταναλωτές αναζητούν οικονομικά προσιτές και συνάμα θρεπτικές επιλογές, μια ακόμη διάλεξη θα ασχοληθεί με θέματα όπως η βελτιστοποίηση της παραγωγής και της τιμής των βασικών καθημερινών τροφίμων, οι δυνατότητες μείωσης του κόστους μέσω της μείωσης των αποβλήτων και ο σημαντικός ρόλος που θα διαδραματίσει η τεχνολογία στη μελλοντική παροχή προσιτών και προσιτών τροφίμων.

Παράλληλα, η εστίαση του συνεδρίου Anuga HORIZON έγκειται σε πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι καινοτόμες πηγές πρωτεϊνών. Πέρα από αυτό, οι διαλέξεις των εταίρων της Anuga, της UNIDO και του EIT Food, θα συμβάλουν σε έναν συναρπαστικό συνδυασμό μεταξύ γνώσεων και καινοτομιών. Ως εκ τούτου, η Anuga 2023 υπόσχεται όχι μόνο να προσφέρει πληθώρα προϊόντων και ιδεών, αλλά και να αποτελέσει μια εμπνευσμένη πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων.

Ζήστε τη βιολογική εμπειρία στη σκηνή

Η σύγχρονη μορφή σκηνής “Organic on Stage” διοργανώνεται για πρώτη φορά στο πέρασμα 4/5 της έκθεσης, ακριβώς δίπλα στο Start-up Area. Το Organic on Stage υπόσχεται στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία με μια ευρεία επιλογή δραστηριοτήτων, όπως συναρπαστικές συζητήσεις σε πάνελ, ενημερωτικές διαλέξεις, εμπνευσμένα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών, τελετές απονομής βραβείων καθώς και συναρπαστικές παρουσιάσεις νέων επιχειρήσεων. Η κύρια εστίαση έγκειται στις νεοσύστατες επιχειρήσεις τροφίμων και στις καινοτόμες εξελίξεις στον τομέα των βιολογικών προϊόντων, ώστε να παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις και η πρόοδος σε αυτό το τμήμα. Στην καρδιά της Anuga Organic, το Organic Supermarket 2023 θα παρουσιάσει την ποικιλομορφία ολόκληρης της βιολογικής προσφοράς με ένα νέο, σύγχρονο concept βιολογικού σούπερ-μάρκετ.

Νέες δυνατότητες στη βιομηχανία halal

Το “Anuga Halal Global Conference”, το οποίο απευθύνεται ειδικά στην αναπτυσσόμενη αγορά πωλήσεων halal, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό σημείο της Anuga 2023. Τα πιστοποιημένα με Halal τρόφιμα, τα οποία συμμορφώνονται με τους ισλαμικούς διατροφικούς νόμους, αποκτούν εδώ και χρόνια ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη βιομηχανία τροφίμων, και στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Anuga έχει ως στόχο να συγκεντρώσει σημαντικούς φορείς, εμπειρογνώμονες και ανθρώπους που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της βιομηχανίας Halal για να διερευνήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον αυτής της δυναμικής αγοράς. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα εκτεταμένο πεδίο θεμάτων, όπως η πιστοποίηση halal και τα πρότυπα, οι νέες δυνατότητες στη βιομηχανία halal και ο βασικός ρόλος της τυποποίησης και της εναρμόνισης των διαδικασιών πιστοποίησης halal.