Export Greek news

Δίρφυς: Αυξημένες κατά 30% οι πωλήσεις το 2022

Αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 30% ανακοίνωσε η Δίρφυς για το 2022. Όπως αναφέρουν τα οικονομικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο κύκλος εργασιών της Δίρφυς ανήλθε στα 8,92 εκατ. ευρώ (έναντι 6,9 εκατ. ευρώ το 2021). Στην ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει ότι «πέτυχε οριακά κερδοφόρα αποτελέσματα, σε μια δύσκολη χρονιά».

«Οι αυξήσεις τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες αλλά και η αύξηση του κόστους των μεταφορικών οδήγησαν σε αύξηση του λειτουργικού κόστους της Δίρφυς, οδηγώντας σε μείωση στα κέρδη προ φόρων. Η εταιρεία παράλληλα αποπλήρωσε και αναλογούντα φόρο 60.000 ευρώ από αποσβέσεις παλαιότερων ετών, γεγονός που περιόρισε περαιτέρω την κερδοφορία της» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νίκος Σέρρας, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δίρφυς / ΔΤ

Αύξηση 20% των πωλήσεων το 2023 για τη Δίρφυς

Η Δίρφυς γνωστοποίησε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι πωλήσεις καταγράφουν αύξηση 20% το 2023, με τα ταμειακά διαθέσιμα να ενισχύονται σημαντικά. Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει διπλασιασμό των EBITDA το 2023. Σύμφωνα με τη Δίρφυς, το 2023 θα κλείσει με ισχυρή κερδοφορία. Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της εταιρείας, προτεραιότητα δίνεται στην υλοποίηση επενδύσεων για την περαιτέρω επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας. Το 2022 η Δίρφυς ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των μηχανολογικών εγκαταστάσεών της με σκοπό την αναβάθμιση του τελικού προϊόντος και την παραγωγή νέων κωδικών για την ανάπτυξη πωλήσεων σε νέες, απαιτητικές αγορές.