Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

Mouriki Greek Premium Honey: Με σταθερά βήματα κατακτά την premium αγορά των delicatessen σε Ευρώπη και Αμερική

Από το 1960 η μελισσοκομική οικογένεια Μουρίκη παράγει εκλεκτό μέλι σπάνιων ειδών. Σήμερα, 2.500 μελίσσια παράγουν το βραβευμένο premium μέλι Μουρίκη και πριν λίγες ημέρες η εταιρεία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την παρουσία της στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο Anuga 2023.

Το ΕxportGreece βρέθηκε στο περίπτερο της Mouriki Greek Premium Honey και μίλησε με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

– Πείτε μας, σε ποιες χώρες εξάγετε, ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά σας στο εξωτερικό και με ποιο προϊόν;

Η εξαγωγική δραστηριότητα για την Mouriki Greek Premium Honey άρχισε το 2022 αμέσως μετά την συμμετοχή μας στην έκθεση Sial στο Παρίσι. Το 2020 όπου και βγήκαν τα νέα προϊόντα της οικογένειας Μουρίκη στην αγορά , λόγω κορονοϊού δεν ευνοήθηκε η θέληση μας για εξωστρέφεια λόγω της μη ύπαρξης διεθνών εκθέσεων. Με αργά και σταθερά βήματα ,τον τελευταίο χρόνο κερδίζουμε έδαφος στην premium αγορά των delicatessen και καταστημάτων διατροφής σε αγορές της Γαλλίας ( τα προϊόντα μας βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες στα ράφια των Galleries Lafayette στο Παρίσι ), της Γερμανίας, Αυστρίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

– Παρουσιάσατε κάποιο νέο προϊόν στην Anuga; Το συγκεκριμένο προϊόν υπάρχει και στην Ελλάδα;

Στην έκθεση Anuga παρουσιάσαμε τις 7 διαφορετικές ποικιλίες μελιού που παράγουμε σε ιδιαίτερα καινοτόμες συσκευασίες , θέλοντας να δώσουμε έμφαση τόσο στην ποιότητα του μελιού που παράγουμε όσο και στην εμφάνιση της συσκευασίας μας, χαρακτηριστική της Mouriki Greek Premium Honey.

– Ποια είναι τα επενδυτικά σας σχέδια στο άμεσο μέλλον (φωτοβολταικά, επεκτάσεις, νέες μονάδες κ.ο.κ).

Πρόσφατα δημιουργήσαμε το δικό μας τυποποιητήριο μελιού σύμφωνα με όλα τα πρότυπα της Ελληνικής Νομοθεσίας και ευελπιστούμε μελλοντικά να οργανώσουμε στο νησί της Φολεγάνδρου ένα ακόμη μελισσοκομείο γιατί ως γνήσιοι νομάδες παραγωγοί θέλουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε περισσότερα μέρη ανά την Ελλάδα .

 – Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Μελλοντικός μας στόχος είναι η διείσδυση στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και γενικότερα της Ασίας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα προϊόντα της Mouriki Greek Premium Honey διαθέτουν τον χαρακτήρα και την ποιότητα που ταιριάζει σε αυτές τις χώρες – στόχους. Ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης της εξωστρέφειας μας στην Ασία είναι οι εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί όπως η Gulfood.