Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

OLIVIAN GROVES S.A: To έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τους πιο «απαιτητικούς» καταναλωτές

Στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Anuga 2023, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, το ΕxportGreece επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα μίλησε με τους Έλληνες εκθέτες.

Βρεθήκαμε στο περίπτερο της OLIVIAN GROVES S.A η οποία παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Οι παραδοσιακοί ελαιώνες της βρίσκονται σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην Πελοπόννησο. Όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου τα πάντα γίνονται αποκλειστικά από την ίδια την εταιρεία.

Κάνετε εξαγωγές; Αν ναι, σε ποιες χώρες και ποια από αυτές αποτελεί τη μεγαλύτερη σας αγορά στο εξωτερικό και με ποιο προϊόν;

Η OLIVIAN GROVES καλλιεργεί τους ιδιόκτητους ελαιώνες της που εκτείνονται σε αρκετά χιλιάδες στρέμματα στην Αργολίδα και στην Μεσσηνία. Τα ελαιόδενδρά μας παράγουν ένα premium, Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο το οποίο εξάγεται εξ’ ολοκλήρου στο εξωτερικό, σε πολύ «απαιτητικούς» καταναλωτές.

– Τι ποσοστό επί του τζίρου αποτελούν οι εξαγωγές σας;

Εξάγουμε το 54% του τζίρου μας, και μολονότι η κλιματική αλλαγή δεν μας βοηθά ιδιαίτερα, η καθημερινή φροντίδα στους ελαιώνες από τους γεωπόνους και τους ανθρώπους μας, δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ένα απαράμιλλης ποιότητας εθνικό προϊόν, το οποίο εξάγεται στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

– Παρουσιάσατε κάποιο καινούργιο προϊόν στην Anuga; Το συγκεκριμένο προϊόν υπάρχει στην Ελλάδα;

Παράγουμε δεν εξάγουμε μόνον. Παράγουμε δύο ποικιλίες, ποικιλία Μανάκι Έξτρα Παρθένο, και Κορωνέικη Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο ήδη γνωρίζουν οι πελάτες μας στο εξωτερικό (κάτω από τα brands HRYSOS και HERMIONE). Μόλις πρόσφατα, στην ANUGA παρουσιάσαμε και το τρίτο Extra Virgin, υπο το brand Olivian!

– Πείτε μας για τα επενδυτικά σας σχέδια στο άμεσο μέλλον. Ποιες είναι οι νέες κινήσεις σας;

Η OLIVIAN GROVES έχει προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων στη γη και στους ανθρώπους της, κι επειδή η διαχείριση του νερού είναι πλέον το μεγάλο στοίχημα του μέλλοντος κατασκευάσαμε δίκτυα ύδρευσης στους ελαιώνες μας, επίσης έχουμε κατασκευάσει μετεωρολογικούς σταθμούς που παρακολουθούνται καθημερινά και καταγράφουν την υγρασία, την κατάσταση του εδάφους, έχουμε επενδύσει σε αγροτικά μηχανήματα και πρόσφατα επενδύσαμε στην κατασκευή μιας πρότυπης μονάδας εργατικών καταλυμάτων μέσα στους ελαιώνες. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούμε την δαπάνη χρόνου και χρήματος κατά τις μεταφορές του εργατικού δυναμικού κατά την περίοδο της συγκομιδής του ελαιοκάρπου, και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της εργασίας και των συνθηκών της καθημερινής διαβίωσης των ανθρώπων μας.

– Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Στοχεύουμε να αναπτύξουμε το δίκτυο των πελατών μας στην Ασία και την Ευρώπη και η συμμετοχή στις εκθέσεις βοηθάει πολύ σε αυτό.