Enterprsise Greece Export Greek news Let's get rewarded

Aegean Beauty: Η εταιρεία καλλυντικών από τη Σύρο έτοιμη να κατακτήσει τη διεθνή αγορά

Η Aegean Beauty από την Σύρο, βάζει πλώρη να κατακτήσει την διεθνή αγορά, με τα προϊόντα περιποίησης σώματος που έχουν ως βάση τα βότανα και φυτά της ελληνικής φύσης. Καλλυντικά που κλείνουν μέσα τους την μοναδικότητα και τον αέρα του Αιγαίου προσφέροντας στον καταναλωτή την αίσθηση ομορφιάς και ελευθερίας των Κυκλάδων.

Μετά τα 3 βραβεία που απέσπασε στον διαγωνισμό Best In Pharmacy Awards τον Σεπτέμβριο, η οικογένεια της Aegean Beauty είδε για ακόμη μια φορά το προϊόν Lemon Blossom Body Butter της βραβευμένης σειράς για την πράσινη πολιτική Vegan Solids, να λαμβάνει το Χρυσό Βραβείο ως Καλύτερο Νέο Προϊόν Περιποίησης Σώματος στην κατηγορία Innovation Awards, στην Διεθνή Έκθεση Nordic Organic Food Fair και Eco Living Scandinavia που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας. Πρόκειται για μία διεθνής διάκριση που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που κάνει η Aegean Beauty ώστε να δημιουργήσει καινοτόμα δερμοκαλλυντικά, πάντοτε με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, Μanaging Director της Aegean Beauty, παραχώρησε συνέντευξη στο ExportGreece με αφορμή την βράβευση της εταιρείας του στην Eco Living Scandinava & Nordic Organic Food και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα στοιχεία που κάνουν τα προϊόντα της Aegean Beauty να ξεχωρίζουν.

  • Πώς και πότε ξεκίνησε η Aegean Beauty; Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον κλάδο τον καλλυντικών;

Η Aegean Beauty ξεκίνησε το 2016, στο νησί της Σύρου. Η βιοποικιλότητα των Ελληνικών νησιών, αποτέλεσαν την έμπνευσή μας. Οι φαρμακοποιοί της ομάδας μας, γνωρίζοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα από τη χρήση των κυκλαδικών βοτάνων, αποφάσισαν να παράξουν προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Μόλις είχαν ξεκινήσει οι βιοκαλλιέργειες από τοπικούς παραγωγούς, οπότε στραφήκαμε στη κοινότητά μας, για τις βιολογικές πιστοποιημένες πρώτες ύλες. 

  • Πριν από λίγες μέρες βραβευθήκατε στην Eco Living, στην κατηγορία Ιnnovation με το χρυσό βραβείο. Τι σημαίνει αυτή η διάκριση για την εταιρεία σας;

Στην έκθεση Scandinavia Eco Living  που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμο της Σουηδίας κερδίσαμε το βραβείο καινοτομίας(Innovation 2023) για το προϊόν μας Solid Vegan Lemon Blossom Body Butter,  μία κρέμα ενυδάτωσης και ανάπλασης σε στερεά μορφή.

Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την επιλογή μας για τη δημιουργία καινοτόμων καλλυντικών με οργανικά συστατικά από τις Κυκλάδες. Επίσης  θα υπάρχει στην ατζέντα μας στη προσέγγιση νέων αγορών εκτός Ελλάδας

  • Που μπορεί να βρει κάποιος τα προϊόντα σας; Σε πόσες χώρες ταξιδεύουν τα καλλυντικά της Aegean beauty;

Τα προϊόντα μας μπορεί να βρει κάποιος σε επιλεγμένα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Φροντίζουμε το κομμάτι των εξαγωγών, συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκές εμπορικές εκθέσεις με διεθνείς επισκέπτες. Προς το παρόν απευθυνόμαστε στην Ευρώπη.

Εξάγουμε στη Μεγάλη Βρετανία και διαθέτουμε προϊόντα μέσω του AMAZON UK. Επίσης έχουμε παρουσία στη Βελγική πλατφόρμα Β2Β FAIRE.

  • Έχετε ανοίξει το πελατολόγιό σας σε ξενοδοχεία, κρουαζιέρες και θαλάσσιο τουρισμό. Πείτε μας για αυτή την κίνησή σας.

Το άνοιγμα ήρθε μετά από την αναζήτηση, κυρίως των ξένων επισκεπτών, να έρθουν σε επαφή με τη χώρα, τη κουλτούρα και τα προϊόντα της. Αναζητούν την αυθεντικότητα και φυσικά υψηλή ποιότητα. Είναι φορές, που οι αλλοδαποί είναι περισσότερο ένθερμοι από τους Έλληνες πελάτες μας και θέλουν φεύγοντας να πάρουν κάτι από Ελλάδα στις αποσκευές τους.

  • Έχετε επηρεαστεί από το οικονομικό περιβάλλον της αγορά στην οποία δραστηριοποιήστε;

Αντιμετωπίζουμε το κόστος το πρώτων υλών που αυξάνονται με ρυθμούς 30% μόνο για το 2023. Το ίδιο ισχύει για το κομμάτι των μεταφορών, διανομών. Τα κόστη σε όλες τις επιμέρους διαδικασίες επίσης τρέχουν. Προσπαθήσαμε να έχουμε μηδενικές ή ελάχιστες ανατιμήσεις για το 2023 συναισθανόμενοι το βάρος των καταναλωτών. Απ’ την άλλη λόγω της υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας των καλλυντικών μας συνεχώς αναπτυσσόμαστε.

  • Πόσα άτομα απασχολούνται στην Aegean Beauty; Έχετε λάβει κάποια βοήθεια από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Αυτή τη στιγμή έχουμε 5 εσωτερικούς εργαζομένους και εξωτερικούς συνεργάτες για Οικονομική Διαχείριση και Συμβουλευτική, Marketing, Διαφήμιση, Προώθηση, Branding, Έρευνα αγοράς.

Η  βοήθεια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι στο κομμάτι των εξαγωγών από τον φορέα Enterprise Greece.

  • Ποιες νέες κινήσεις να περιμένουμε από την Aegean Beauty;

Είμαστε πιστοί και αυστηροί υποστηρικτές του GREEN BEAUTY MOVEMENT. Πλέον η κοινωνία και η παραγωγική διαδικασία θα ασχολείται με την πράσινη – ηθική ομορφιά. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, με νέα ποιοτικά προϊόντα, φιλικά στον ανθρώπινο οργανισμό και στο περιβάλλον. Ήδη έχουμε δρομολογήσει νέες σειρές που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό, καινοτόμες, με πολύ υψηλές προδιαγραφές, ανταποκρινόμενοι στην αγάπη και την προτίμηση των πελατών μας που από την πρώτη στιγμή μας στήριξαν με την επιλογή τους