Market Special Report

E-LA-WON: H ελληνική εταιρεία premium ελαιόλαδου και το χρυσό deal στη Σαουδική Αραβία

Μεγάλα νέα για την ελληνική εταιρεία premium ελαιόλαδου E-LA-WON καθώς όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και CEO της κ. Γιάννης Καμπούρης, ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της εταιρείας από όμιλο – ηγέτη τροφίμων στη Σαουδική Αραβία. Η E-LA-WON σε λίγους μήνες θα έκλεινε 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Τα στοιχεία της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών δεν έχουν γίνει γνωστά, ούτε και το όνομα της εταιρείας που προχώρησε στην εξαγορά της E-LA-WON καθώς υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας ανάμεσα στα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Η εξαγορά της Ε-LA-WON η οποία ιδρύθηκε το 2014, θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, με τον όμιλο που την εξαγόρασε να αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω τα premium προϊόντα της στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Στο τελευταίο δελτίο τύπου που απέστειλε ο κ. Ιωάννης Καμπούρης αναφέρει τα οφέλη της εξαγοράς και κάνει μία αναδρομή στον δύσκολο αγώνα που έδωσε ώστε η Ε-LA-WON να θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρείες premium ελαιόλαδου στον κόσμο έχοντας και το ακριβότερο ελαιόλαδο. Στέκεται επίσης στην έρευνα εναντίον της «σκλήρυνσης κατά πλάκας» σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, στους 34 μοναδικούς κωδικούς αλλά και στα 123 διεθνή βραβεία. Μία αξιοσημείωτη πορεία που αναγνωρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο με την επίτευξη του συγκεκριμένου deal.

Η ανακοίνωση του ιδρυτή και CEO της E-LA-WON, κ. Γιάννη Καμπούρη

«Με στρατηγικό πλάνο στην Αραβική χερσόνησο η εταιρεία E-LA-WON.  Σε ένα περιβάλλον που δίνει αξία στις επιχειρήσεις. Ο όμιλος ηγέτης στον τομέα τροφίμων που την απορρόφησε θα δημιουργήσει μία νέα δυναμική στο brand E-LA-WON. Εκεί πλέον θα πρωτοπορεί και θα αναπτύσσεται με τα Ultra Luxury και Premium προϊόντα της.

Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από το μηδέν, όμως χάρη στη δίψα της διάκρισης, τη ζέση της επιτυχίας, τον στοχευμένο προσανατολισμό στην εξωστρέφεια και την καινοτομία κατόρθωσε να επικοινωνήσει τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και να τον αναδείξει. Πέτυχε με υπομονή, όραμα, αφοσίωση επιμονή και αξιοπρέπεια τη διείσδυση στις αγορές του κόσμου. Συνέβαλε στην υποστήριξη της έρευνας εναντίον της «σκλήρυνσης κατά πλάκας» σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Βαγιαδολίδ της Ισπανίας. Έγινε αντικείμενο μεταπτυχιακής μελέτης τόσο στο Ο.Π.Α (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) όσο και στο ΠΑ.ΔΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Προβλήθηκε ως case stydy για νέους και φιλόδοξους ανθρώπους. Μεταλαμπάδευσε την αξία της βιοποικιλότητας της χώρας μας και μετέδωσε τα πλεονεκτήματα της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με τις παρουσιάσεις σε σχολεία και ΙΕΚ. Υπήρξε ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας με το ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο «με φύλλα βρώσιμου χρυσού».

Ανέδειξε, ανάπτυξε και λάνσαρε 34 κωδικούς (ελαιόλαδο, μέλι, ελιές, σαπούνια, πέστο) καθώς επίσης υλοποίησε τα πολυτελή δώρα. Κατέκτησε 123 διεθνή βραβεία. Τίμησε και υπηρέτησε την γαστρονομία και τον πολιτισμό της γεύσης. Λόγω της υπογραφής ρήτρας εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας δεν θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αυτό ήταν το τελευταίο Δ.Τ ως CEO της E-LA-WON, της εταιρείας της καρδιάς μας».