Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

Gialousis EPE: Η εταιρεία που πρωτοπορεί στο χώρο των ζεστών και παγωμένων dry mix ροφημάτων

H εταιρεία Gialousis EPE από το 2007 πρωτοπορεί στο χώρο των ζεστών και παγωμένων dry mix ροφημάτων. Σε εγκαταστάσεις που εδρεύουν στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας με μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας έχει διαμορφωθεί και λειτουργεί ένα πρότυπο εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας dry mix ροφημάτων τηρώντας συνθήκες υγιεινής βάσει των προτύπων HACCP και ISO 22000.

Στα πλαίσια της ISM 2024 η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Κολωνία της Γερμανίας, το ExportGreece βρέθηκε στο περίπτερο της Gialousis EPE και συζητήσαμε με τον κ. Γιαλούση Γιάννη, σχετικά με τις εξαγωγές, τα επενδυτικά σχέδια και τα νέα προϊόντα αλλά και για την σημασία των εκθέσεων για μία επιχείρηση.

Ο κ. Ιωάννης Γιαλούσης, ιδρυτής και CEO της Gialousis EPE

 

– Πραγματοποιείτε εξαγωγές; Σε ποιες χώρες και ποια είναι η μεγαλύτερη σας αγορά στο εξωτερικό και με ποιο προϊόν;

Εξάγουμε σε 15 χώρες από την μέση Ανατολή έως τον Καναδά και φυσικά σε Βαλκάνια και Ευρώπη, με κύριο εξαγόμενο προϊόν ροφήματα κυρίως σοκολάτας και όχι μόνο, με ενεργή παρουσία σε αγορές τόσο Horeca όσο και retail market.

– Σε τι ποσοστό επί του τζίρου αντιστοιχούν οι εξαγωγές;

Οι εξαγωγές μας είναι στο 20% του ετήσιου τζίρου μας.

– Παρουσιάζετε κάποιο νέο προϊόν στην ISM και αν υπάρχει στην Ελλάδα;

Παρουσιάζουμε μία πλήρη γκάμα ροφημάτων σοκολάτας , χωρίς προσθήκη ζάχαρης , αλλά χωρίς περικοπές στην γεύση και την ένταση του ροφήματος , για την αγορά του retail , καθώς και τις νέες σειρές marchoc patisserie για την αγορά του Horeca , εμπλουτισμένες με πραγματικά κομμάτια ξηρών καρπών και φρούτων.

– Ποια είναι τα επενδυτικά σας σχέδια στο άμεσο μέλλον (φωτοβολταϊκά, επεκτάσεις, νέες μονάδες κοκ);

Ολοκληρώνουμε την επέκταση της παραγωγικής μας μονάδας με προσθήκη αυτοματισμών και ρομποτικής , ώστε να λειτουργεί σε περιβάλλον industry 4.0, ένα πλάνο επενδυτικό που ολοκληρώνουμε εντός του 2024 , και ανοίγουμε ένα νέο πλάνο επέκτασης της χωρητικότητας της μονάδας μας , το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 3 ετών. Παράλληλα ενσωματώνουμε λειτουργικά πλήρως τα 2 υποκαταστήματα μας σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη με την κατάλληλη ενσωμάτωση ανθρώπινου δυναμικού.

– Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Με την συμμετοχή μας στην ISM Γερμανίας επιδιώκουμε την εδραίωση μας στην αγορά της Ευρώπης, όπως και στην ISM Middle East στην οποία και συμμετέχουμε τα τελευταία 2 έτη για την σταθερή ανάπτυξη της παρουσίας μας στις χώρες της Μέσης Ανατολής .