Exhibitions Exhibitions News

ISM Cologne 2024: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πιο «γλυκιά» διεθνή έκθεση

Η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Ζαχαρωδών και Σνακ, ISM 2024 Cologne επιστρέφει μεταξύ 28 και 31 Ιανουαρίου 2024 στην πόλη της Κολωνίας, ταυτόχρονα με τη Διεθνή Έκθεση για Προμηθευτές της Βιομηχανίας Ζαχαρωδών και Σνακ, ProSweets Cologne και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην ISM Cologne 2024 δίνουν το παρών κορυφαίες εμπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο, καθώς και σημαντικοί αγοραστές και εισαγωγείς από μεγάλες εταιρείες του λιανεμπορίου. Παράλληλα ,οι μοναδικοί συνδυασμοί παραδοσιακών με νέα και καινοτόμα προϊόντα, καθώς και οι πολλές θεματικές εκδηλώσεις, καθιστούν την έκθεση ένα event που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Το ExportGreece θα είναι στην Κολωνία και θα παρευρεθεί στην ISM Cologne 2024, την κορυφαία Διεθνή Έκθεση Ζαχαρωδών και Σνακ.

Η συμμετοχή της Ελλάδας

H ISM 2024 αναμένεται να συγκεντρώσει 1.350 εκθέτες από 70 χώρες και 35 εθνικά περίπτερα από Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, όταν στην περσινή έκθεση συμμετείχαν 1.281 εκθέτες από 71 χώρες και την επισκέφθηκαν 25.000 εμπορικοί επισκέπτες από 135 χώρες.

Όσον αφορά την ελληνική παρουσία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας της έκθεσης, 40 εκθέτες από την χώρα μας αναμένεται να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στους επισκέπτες που θα βρεθούν στην ISM 2024.

Η Διεθνής Έκθεση προβλέπεται να είναι περισσότερο διεθνοποιημένη και διαφοροποιημένη από κάθε προηγούμενη διοργάνωση. Καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα της αλυσίδας αξίας, θα παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και καινοτομιών, από προϊόντα σοκολάτας, σνακ για πρωινό, σνακ από φυσικά συστατικά και μπισκότα έως ζαχαρωτά, παγωτά και κατεψυγμένα γλυκίσματα.

Encourage. Enable. Excite!

Αυτό είναι το βασικό θέμα της ISM και για το 2024, καθώς στο επίκεντρο της βιομηχανίας γλυκών και σνακ εξακολουθούν να βρίσκονται προκλήσεις οι οποίες σχετίζονται με το κλίμα, τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τις αλυσίδες εφοδιασμού, τα logistics, την υγεία και την ψηφιοποίηση.

«Μετά από μια πολύ επιτυχημένη ISM Middle East, όλοι ανυπομονούμε για την ISM 2024 στην Κολωνία», σχολίασε η Sabine Schommer, Διευθύντρια της ISM. «Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Expert Stage – εδώ προσφέρουμε στους εκθέτες και τους επισκέπτες μια πολύχρωμη και δημιουργική σειρά εκδηλώσεων: συζητήσεις σε πάνελ, βέλτιστες πρακτικές και παρουσιάσεις».

«Με αυτόν τον τρόπο, θα παρουσιάσουμε αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις από τον κλάδο και θα μπορέσουμε να συζητήσουμε νέες ευκαιρίες και μελλοντικές προκλήσεις», τόνισε.

Expert Stage

Το Expert Stage της ISM και της ProSweets Cologne είναι επίσης το κεντρικό σημείο συνάντησης για τις νέες εξελίξεις στη βιομηχανία γλυκών και σνακ κατά τη διάρκεια της φετινής Sweet Week.

Ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις σε πάνελ θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να μάθουν τα πάντα για τις καινοτόμες και έξυπνες ιδέες προϊόντων από διεθνείς start-up επιχειρήσεις.

Πέραν αυτού, στο πλαίσιο του Expert Stage θα πραγματοποιούνται καθημερινές παρουσιάσεις τάσεων από τους συνεργάτες του ISM Innova Market Insights και Euromonitor. Σε αυτό το πλαίσιο, η Innova Market Insights θα παρουσιάσει και πάλι τις δέκα κορυφαίες τάσεις του F&B για το 2024.

Σε άλλο σημείο, η Euromonitor θα συζητήσει, – στο πλαίσιο της παρουσίασης «Anytime, anywhere? The evolution of snacking», πώς οι τρέχουσες κοινωνικές αλλαγές επηρεάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών στον τομέα των σνακ και τι σημαίνει αυτό για τους κατασκευαστές και τα brand.

Έμφαση στη βιωσιμότητα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη βιωσιμότητα, οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην προέλευση των προϊόντων και των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται.

Αυτά τα θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο του προγράμματος εκδηλώσεων της ProSweets Cologne 2024. Δύο ειδικές εκθέσεις, Packaging and Ingredients, θα παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις για τις προκλήσεις του κλάδου.

Οι ειδικοί του κλάδου θα παρουσιάσουν νέες προοπτικές, θα δώσουν πληροφορίες σχετικά με τα τρέχοντα αποτελέσματα της έρευνας και θα αναφέρουν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών στο ISM/ProSweets Cologne Expert Stage.

Οι εμπορικοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και καινοτομίες στη βιομηχανία των γλυκών και των σνακ, καθώς και να επεκτείνουν το δίκτυο των συνεργατών τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια και τις κάρτες εισόδου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της έκθεσης: https://www.ism-cologne.com/trade-fair/tickets/buy-tickets/.