Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

Matis Bros S.A.: Παρουσίασε τη νέα σειρά προϊόντων spread ταχινιού σε διάφορες γεύσεις

Η εταιρεία Matis Bros S.A. είναι μια εταιρεία τέταρτης γενιάς, με πάνω από 120 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στον χώρο των τροφίμων. Έχει δύο γραμμές παραγωγής. Ένα τυροκομείο στο οποίο παράγει Παραδοσιακό Ημίσκληρο Τυρί και ένα ταχινοποιίο / χαλβαδοποιίο στο οποίο παράγει Ταχίνι, Χαλβά και Spreads Ταχινιού.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στην τελευταία ISM Middle East 2023, η Matis Bros βραβεύτηκε με το Best Snack Product για το Full Energy Tahini Spread, μία διάκριση ξεχωριστή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες της επιχείρησης να κατακτήσει το κοινό προσφέροντας υγιεινά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της ISM 2024, το ExportGreece συνομίλησε με την εταιρεία Matis Bros S.A. σχετικά με την παρουσία τους στην έκθεση, τους στόχους αλλά και τα νέα σχέδια της επιχείρησης.

– Σε ποιες χώρες κάνετε εξαγωγές και ποια είναι η μεγαλύτερη σας αγορά στο εξωτερικό και με ποιο προϊόν;

Η εταιρεία μας είναι εξαγωγική σε αγορές που υπάρχουν ομογενειακές κοινότητες, όπως ΗΠΑ, Αυστραλία και Γερμανία. Το ποσοστό εξαγωγών επί του τζίρου της εταιρείας είναι περίπου στο 40%.

– Παρουσιάζετε κάποιο νέο προϊόν στην ISM; Υπάρχει στην Ελλάδα;

Στην ISM παρουσιάζουμε μια νέα σειρά προϊόντων spread ταχινιού σε διάφορες γεύσεις. Τα προϊόντα είναι πολύ καινούργια και τώρα τα παρουσιάζουμε και στην Ελληνική αγορά.

– Ποια είναι τα επενδυτικά σας σχέδια στο άμεσο μέλλον (φωτοβολταϊκά, επεκτάσεις, νέες μονάδες κοκ)

Στο άμεσο μέλλον θα στηρίξουμε την καινούργια μας επένδυση της γραμμής παραγωγής των άνωθεν προϊόντων, που μόλις μπήκε σε λειτουργία

– Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Η νέα σειρά προϊόντων που κάναμε απευθύνετε σε όλες τις αγορές. Κύριο στόχος μας είναι τόσο η ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αγορά, όσο και αυτή της Μέσης Ανατολής. Οι εκθέσεις που λαμβάνουμε μέρος είναι πολύ βοηθητικές στην κατάκτηση του στόχου αυτού.