Tourism

TripAdvisor: Η Κρήτη ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο για το 2024

Ισχυρή είναι η ελληνική παρουσία στις λίστες που ανακοίνωσε το TripAdvisor για το 2024, με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο. Λιγότερο από το 1% των 8 εκατομμυρίων καταχωρήσεων του TripAdvisor βραβεύονται με το βραβείο Best of the Best, το οποίο αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο αριστείας στα ταξίδια.

Φέτος, οι προορισμοί που επιλέγουν οι ταξιδιώτες καλύπτουν 7 Λίστες: Top Destinations, Trendy Destinations, Natural Scenery Destinations, Dining Destinations, Cultural Destinations, Honeymoon Destinations και Sustainability Destinations. Σε όλες τις λίστες υπάρχει η παγκόσμια κατάταξη, ενώ σε ορισμένες υπάρχει υποκατάταξη για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ ή άλλες ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές.

Η Ελλάδα έχει παρουσία στις λίστες με τους κορυφαίους προορισμούς, τους καλύτερους προορισμούς για φαγητό, τους καλύτερους πολιτιστικούς προορισμούς και τους καλύτερους προορισμούς για μήνα του μέλιτος.

Η Κρήτη μεταξύ των κορυφαίων προορισμών στον κόσμο για ταξίδια και φαγητό το 2024

Αναλυτικότερα, στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2024, η Κρήτη κατέλαβε την 9η θέση. Στην ευρωπαϊκή λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς, η Κρήτη κατέλαβε την 4η θέση, η Σαντορίνη την 14η και η Αθήνα την 18η.

Στην παγκόσμια λίστα ως κορυφαίος προορισμός για το 2024 αναδείχθηκε το Ντουμπάι και στην ευρωπαϊκή λίστα το Λονδίνο.

Στη λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για φαγητό, η Κρήτη κατέλαβε την 3η θέση και η Αθήνα την 15η. Στον ευρωπαϊκό κατάλογο, όπου καταγράφηκαν δέκα προορισμοί, η Κρήτη κατέλαβε τη 2η θέση και η Αθήνα την 8η θέση.

Το Ανόι βρέθηκε στην 1η θέση της Λίστας των καλύτερων προορισμών στον κόσμο για φαγητό, ενώ η Ρώμη στην 1η θέση της Ευρωπαϊκής Λίστας.

Στη λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για τον πολιτισμό, η Αθήνα βρέθηκε στην 5η θέση, ενώ η Κούβα στην 1η.

Στους 25 κορυφαίους προορισμούς για μήνα του μέλιτος, η Σαντορίνη κατέλαβε την 8η θέση, ενώ το Μπαλί την 1η θέση.

Το Τόκιο κατέλαβε την 1η θέση στους 25 κορυφαίους μοντέρνους προορισμούς στον κόσμο. Το Κατμαντού, η πρωτεύουσα του Νεπάλ, κατέλαβε την 1η θέση στους 25 καλύτερους προορισμούς για φυσικά τοπία. Η Κοπεγχάγη κατέλαβε την 1η θέση στη λίστα με τους 15 κορυφαίους προορισμούς για την αειφορία.