Good News What's New

Αμβρακία Οδός: Εγκαίνια για το νέο αυτοκινητόδρομο

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Αμβρακίας – Ακτίου, μήκους 48,5 χιλιομέτρων που συνδέει το Άκτιο  με την Ιονία Οδό γύρω από τη λίμνη Αμβρακία. Το έργο, ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2010 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής. Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπέρασε τα 220 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «αλλάξει» την περιοχή, προωθώντας την οικονομική και την τουριστική της ανάπτυξη αλλά και την οδική ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινητόδρομου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση και με κεντρική διαχωριστική νησίδα, αποσκοπεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας στον Αμβρακικό κόλπο, την Πρέβεζα, το Άκτιο, τη Βόνιτσα και τη Λευκάδα. Το έργο συνδέει επίσης τον αερολιμένα του Ακτίου με την Ιονία Οδό, βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, κ. Βαγγέλης Μυτιληναίος

 

Ένα από τα πιο θετικά αποτελέσματα του έργου είναι η σημαντική μείωση του χρόνου μετακίνησης για τους ταξιδιώτες. Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, το ταξίδι από την Αθήνα στη Λευκάδα θα είναι τώρα συντομότερο κατά 45 λεπτά, δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να φτάσουν στο νησί σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει την πρόσβαση των τουριστών, αλλά προετοιμάζει και το έδαφος για την ανάπτυξη της περιφέρειας, εξασφαλίζοντας την ευκολότερη πρόσβαση και καλύτερη συνδεσιμότητα σ ’αυτή.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, οι Περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς και ο επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος, κ. Βαγγέλης Μυτιληναίος ο οποίος δήλωσε κατά την τελετή παράδοσης: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παράδοσή του αυτοκινητοδρόμου, γιατί ανταπεξήλθαμε σε ένα τεχνικό έργο με εξαιρετικές δυσκολίες, κυρίως στην γεωμορφολογία του. Δικαιώσαμε έτσι την εμπιστοσύνη της αναθέτουσας αρχής, αλλά και τις επιταγές  του πρωθυπουργού, να κατασκευάζονται σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τους πολίτες της χώρας μας. Η παράδοση αυτού του έργου πείθει, για άλλη μια φορά, και τους  πλέον δύσπιστους για την ικανότητα της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ να παραδίδει έγκαιρα, έντεχνα, αξιόπιστα, και με τον πλέον συνεπή και αποτελεσματικό τρόπο εκτέλεσης έργων, και εντός προϋπολογισμών, τα έργα που της ανατίθενται».