Exhibitions Exhibitions News

PLMA 2024 World of Private Label: Το παγκόσμιο γεγονός της Ιδιωτικής Ετικέτας έρχεται στο Άμστερνταμ 28 και 29/5

Περισσότεροι από 2.950 εκθέτες από περισσότερες από 73 χώρες θα γεμίσουν πάνω από 43.500 m2 εκθεσιακού χώρου στη διεθνή εμπορική έκθεση PLMA 2024 World of Private Label, στις 28 και 29 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο RAI του Άμστερνταμ.

Ο εκθεσιακός χώρος θα εκτείνεται σε 14 αίθουσες, εκ των οποίων εννέα για τρόφιμα και πέντε για μη τρόφιμα και θα περιλαμβάνει 67 εθνικά και περιφερειακά περίπτερα.

«Το υψηλού επιπέδου παγκόσμιο γεγονός, μας παρέχει μια δυναμική διήμερη πλατφόρμα για περισσότερους από 28.000 επαγγελματίες ιδιωτικής ετικέτας από 120 χώρες για να συνδεθούν, να προμηθευτούν και να αναπτυχθούν», δήλωσε η πρόεδρος της PLMA, Peggy Davies. «Η καινοτομία που αποκαλύπτεται για τα προϊόντα και τις συσκευασίες τροφίμων και μη τροφίμων στο χώρο της έκθεσης και στο Idea Supermarket θα ενισχύσει την ήδη δυναμική βιομηχανία ιδιωτικής ετικέτας» συμπλήρωσε.

Τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση θα περιλαμβάνουν φρέσκα, κατεψυγμένα, διατηρημένα στο ψυγείο τρόφιμα, ξηρά είδη παντοπωλείου και ποτά, καθώς και μη διατροφικές κατηγορίες, όπως καλλυντικά, υγεία και ομορφιά, είδη οικιακής χρήσης και κουζίνας, είδη κήπου, είδη σπιτιού και άλλα.

Μεταξύ των τάσεων των προϊόντων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση:

  • 39% ή 1.150+ εκθέτες
  • Διατροφικές ανάγκες – 31% ή 900+ εκθέτες
  • Χορτοφάγοι, φυτικά προϊόντα και χορτοφάγοι – 22% ή 650+ εκθέτες
  • Βιολογικά προϊόντα – 26% ή 750+ εκθέτες

Idea Supermarket

Ένα δημοφιλές μέρος της εμπορικής έκθεσης είναι ο χώρος καινοτομίας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, γνωστός ως Idea Supermarket. Αυτό το τμήμα περιλαμβάνει σειρές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας από 64 σούπερ μάρκετ, υπεραγορές, εκπτωτικά καταστήματα, εξειδικευμένα καταστήματα και φαρμακεία από όλο τον κόσμο. Επίσης, σε αυτόν τον τομέα βρίσκεται η έκθεση νέων προϊόντων (New Product Expo), η οποία θα περιλαμβάνει 500+ νέα προϊόντα που αναπτύχθηκαν από τους εκθέτες. Επιπλέον, θα υπάρχει έκθεση των βραβευμένων προϊόντων από λιανοπωλητές που κέρδισαν το 2024 το Διεθνές Βραβείο PLMA Salute to Excellence Award για την καινοτομία ιδιωτικής ετικέτας.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η Διεθνής Έκθεση PLMA World of Private Label διοργανώνεται για 37 συναπτά έτη στο εκθεσιακό κέντρο Rai Exhibition Centre στο Άμστερνταμ, αποτελεί τον σημαντικότερο παγκόσμιο θεσμό στον τομέα των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Διοργανώνεται από την Ένωση Κατασκευαστών Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας (PLMA), η οποία αριθμεί περισσότερα από 4.000 μέλη.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει τις πιο καινοτόμες τάσεις και προϊόντα του τομέα, προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα δικτύωσης και προώθησης. Συγκεντρώνει τους σημαντικότερους λιανέμπορους, εισαγωγείς, εκπροσώπους αλυσίδων Super Markets και Discount Super Markets, χονδρέμπορους και άλλους επαγγελματίες από Ευρώπη, Νότια και Βόρεια Αμερική, Ασία και Αφρική. Αυτό επιτρέπει στους συμμετέχοντες να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ φάσμα υποψηφίων πελατών, δημιουργώντας σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και ενισχύοντας τις διεθνείς συνεργασίες.

Η PLMA World of Private Label δεν είναι μόνο μια έκθεση προϊόντων, αλλά και μια γιορτή καινοτομίας, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις και να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις με ηγέτες του κλάδου. Με το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο παγκοσμίως, η σπουδαιότητα και η επίδραση της έκθεσης αυτής αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Ιστορική αναδρομή

Η Διεθνής Έκθεση PLMA Amsterdam αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις στον τομέα των ιδιωτικών ετικετών, με πολυετή ιστορία και σημαντική παγκόσμια επιρροή. Ξεκινώντας τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980, η έκθεση επεκτάθηκε στην Ευρώπη το 1986 και στην Ασία το 1994, και σήμερα εξυπηρετεί κατασκευαστές μέλη σε περισσότερες από 75 χώρες.

Κάθε χρόνο, η PLMA διοργανώνει δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις, μία στο Άμστερνταμ και μία στο Σικάγο. Αυτές οι εκθέσεις αποτελούν κρίσιμα σημεία συνάντησης για κορυφαίους λιανέμπορους και παραγωγούς από όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα προϊόντα, να δημιουργήσουν σημαντικές επαγγελματικές επαφές και να αναπτύξουν τις ιδιωτικές τους ετικέτες.

Πέρα από τις εκθέσεις, η PLMA προσφέρει μια πληθώρα υπηρεσιών, όπως συνέδρια, προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών, έρευνα αγοράς, μελέτες και δημοσιεύσεις. Αυτές οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και νέες προοπτικές.

Η ανάγκη για εύρεση νέων προϊόντων και ιδεών είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς το μερίδιο των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο παγκοσμίως. Η τάση αυτή δείχνει ότι το μέλλον του κλάδου της ιδιωτικής ετικέτας είναι πολλά υποσχόμενο, με συνεχείς ευκαιρίες για καινοτομία και ανάπτυξη.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Στην Διεθνή Έκθεση «World of Private Label» της PLMA που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο RAI στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στις 28-29 Μαΐου 2024 θα συμμετάσχουν 106 ελληνικές εταιρείες οι οποίες προέρχονται κυρίως από τον κλάδο της διατροφής.

Ο χώρος της Έκθεσης