Flight Mode Tourism

Ethiopian Airlines: Φέρνει πιο κοντά την υποσαχάρια Αφρική στην Ελλάδα

Σε μία ανερχόμενη δύναμη μετατρέπεται η αφρικανική αγορά για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την Ethiopian Airlines να πραγματοποιεί τέσσερις επιβατικές πτήσεις την εβδομάδα, μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τα σχέδια της αεροπορικής να είναι η αύξηση της συχνότητας των πτήσεων (στις 6 από τις 4 που είναι αυτή τη στιγμή).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου πρόκειται για έναν «πολύτιμο συνεργάτη» του «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς το δίκτυο του αεροδρομίου προς την Αφρική δεν είναι μεγάλο και «η Ehtiopian μας συνδέει με την υποσαχάρια Αφρική».

Η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου

 

«Η Ethiopian έκανε ένα θαρραλέο ξεκίνημα στην Αθήνα, παρά τις δυσκολίες που έφεραν δύο τρίμηνες διακοπές, μία το 2020 λόγω covid και μία το 2022 διότι η σύνδεση με τη Μόσχα, που ήταν τότε ο τελικός σταθμός, σταμάτησε εξαιτίας του πολέμου. Όμως η εταιρεία έδειξε μεγάλη επιμονή και συνεχίζει να μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης», είπε η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Στοιχεία της πτήσης Αντίς Αμπέμπα-Αθήνα 

Η πτήση Αντίς Αμπέμπα-Αθήνα διακίνησε 32.662 επιβάτες το 2023 από 19.351 το προηγούμενο έτος. Συνολικά η αφρικανική αγορά, καταγράφει το 2023 άνοδο 27% σε σχέση με το 2019, ενώ και τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 καταγράφει άνοδο 15% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2019, προμηνύοντας μία χρονιά ρεκόρ για την αφρικανική αγορά, με κρίσιμη τη συμβολή της Ethiopian. Βάσει των στοιχείων της αεροπορικής εταιρείας, το 2023 οι κορυφαίοι προορισμοί όσων ταξίδεψαν από την Αθήνα ήταν κατά 14% η Αντίς Αμπέμπα, 12% το Γιοχάνεσμπουργκ, 11% το Κέιπ Τάουν και από 6% η Κινσάσα και η Ζανζιβάρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, οι Έλληνες και Ελληνίδες που ταξιδεύουν προς την υποσαχάρια Αφρική είναι ηλικίας 43 ετών, ταξιδεύουν σε ποσοστό 42% για διακοπές και 41% για business, ενώ οι Αφρικανοί που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο 41 ετών και κάνουν περίπου έξι ταξίδια τον χρόνο και ταξιδεύουν κατά 65% για διακοπές και 20% για δουλειές. Τόσο οι Έλληνες ταξιδιώτες όσο και οι αλλοδαποί πραγματοποιούν ταξίδια διάρκειας κατά μέσο όρο 24 ημερών.

Η Tigist Seyoum, Area Manager της Ethiopian Airlines στην Ελλάδα δήλωσε ότι «Η Ethiopian Airlines έχει μεγάλη ιστορία με την Ελλάδα και ότι οι πτήσεις αποτελούν βασικό εργαλείο για τους κοινωνικοοικονομικούς δεσμούς μεταξύ Αιθιοπίας και Ελλάδας. Αυτήν τη στιγμή προσφέρουμε 4 επιβατικές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα, το δρόμο για την Αφρική. Οι υπηρεσίες επιβατών μας στην περιοχή επεκτείνονται περαιτέρω σε πολλές χώρες της ΕΕ με τις υπηρεσίες φορτίου μας».

Η κ. Tigist Seyoum ανακοίνωσε και μία ακόμη νέα διαδρομή που έχουν προγραμματίσει να ανοίξουν και αφορά την Βαρσοβία στην Πολωνία μέσω Αθήνας η οποία θα ξεκινήσει από 1 Ιουλίου 2024.

Με περισσότερους από 135 προορισμούς παγκοσμίως και 68 παγκόσμιους προορισμούς φορτίου σε πέντε ηπείρους, η Ethiopian προσφέρει τόσο για επαγγελματίες όσο και για ταξιδιώτες αναψυχής.

«Με περισσότερους από 60 προορισμούς στην αφρικανική ήπειρο, υποσχόμαστε να σας δώσουμε τη μερίδα του λέοντος στην αφρικανική αεροπορική συνδεσιμότητα. Η Ethiopian Airlines είναι γνωστή για τα νέα και υπερσύγχρονα αεροσκάφη της με μέση ηλικία στόλου επτά ετών. Ως εκ τούτου, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα απολαύσετε την αφρικανική φιλοξενία μας, με γεύση Αιθιοπίας, σε ένα από τα 147 αεροσκάφη μας τελευταίας τεχνολογίας», υπογράμμισε η κ. Tigist Seyoum και κατέληξε «Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τη σχέση που έχουμε δημιουργήσει με τον λαό της Ελλάδας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ακλόνητη δέσμευσή μας για τη διευκόλυνση του τουρισμού, των επενδύσεων και των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των εθνών».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τις υπηρεσίες επιβατών της, η Ethiopian Airlines παρέχει υπηρεσία φορτίου παγκόσμιας κλάσης με ιδιαίτερη φροντίδα σε φαρμακευτικά προϊόντα, ευπαθή είδη, ζώντα ζώα, τιμαλφή, επικίνδυνα και εμπορεύματα ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της υπερσύγχρονης εγκατάστασης με αποκλειστική αποθήκη για διάφορους τύπους αποστολών .

Ο κ. Μιχάλης Φλεριανός, General Manager Greece της Gold Star Aviation τόνισε ότι πρέπει να γίνει κάτι από την Πολιτεία όσον αφορά στην έκδοση της βίζας, καθώς αυτή την στιγμή για να βγάλει κάποιος από την Αιθιοπία βίζα, εάν θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα, χρειάζεται περίπου 57 ημέρες. «Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία για την διαχείριση των ατόμων που επισκέπτονται την Ελλάδα, από τρίτες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλεριανός.