Exhibitions Exhibitions News Great Exhibition

Summer Fancy Food Show 2024: Ξεκινάει η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Β. Αμερικής – Οι ελληνικές συμμετοχές

Εγκαίνια έχει στις 23 Ιουνίου η Διεθνής Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη και διοργανώνεται από τον σύνδεσμο SPECIALITY FOOD ASSOCIATION (SFA) στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη.

Το SUMMER FANCY FOOD SHOW, δικαιολογημένα θεωρείται η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός το οποίο προσελκύει και συνδέει τους σημαντικότερους εκπροσώπους της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης καθώς και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Η διοργάνωση της έκθεσης (23 – 25 Ιουνίου) γίνεται στον Εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Centre, γνωστό σαν Javits Center, στην 11η Λεωφόρο μεταξύ των δρόμων 34 και 38 στην περιοχή Hell’s Kitchen.

Το Εxport Greece θα βρίσκεται στην διεθνή έκθεση και έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να αναδείξουν τα ντόπια προϊόντα σε όλο τον κόσμο.

Συνοπτικά, το μέγεθος της αγοράς των specialty τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες φτάνει τα 175 δις δολαρίων, των καναλιών λιανικής (συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών) ανέρχονται στο ύψος των 144,2 δις δολαρίων, ενώ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία) στα  28,8 δις δις δολαρίων.

Με δεδομένη τη στροφή των Αμερικανών στην υγιεινή Μεσογειακή διατροφή, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα αλλά και την ακμάζουσα Ελληνική Παροικία, οι Η.Π.Α είναι βασική αγορά στόχος για τις Ελληνικές εξαγωγές.

Τι κάνει τόσο ξεχωριστή αυτή την έκθεση;

H Summer Fancy Food Show 2024 είναι ένα κομβικό γεγονός για τους επαγγελματίες του κλάδου, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την ανακάλυψη προϊόντων, την εκπαίδευση και τη δικτύωση. Με τη συμμετοχή τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν κρίσιμες γνώσεις σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, να δημιουργήσουν πολύτιμες σχέσεις και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία ειδικών τροφίμων.

Τα σημεία που ξεχωρίζουν

  • Περίπτερα εκθετών: Η έκθεση διαθέτει εξειδικευμένα περίπτερα, όπως το περίπτερο ζαχαροπλαστικής, σνακ και γλυκών, το περίπτερο ποτών, το περίπτερο αλλαντικών, το περίπτερο φυτικής προέλευσης και το περίπτερο αρτοποιίας. Αυτά επιτρέπουν τη στοχευμένη εξερεύνηση συγκεκριμένων κατηγοριών τροφίμων. Το περίπτερο Supplier Diversity Pavilion αναδεικνύει την ποικιλομορφία και τη συμμετοχικότητα.
  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια: Διάφορα εργαστήρια και σεμινάρια καλύπτουν θέματα όπως οι τάσεις της αγοράς, οι κανονιστικές ενημερώσεις και οι επιχειρηματικές στρατηγικές, απαραίτητες για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης: Εκδηλώσεις όπως το SFA Awards Gala προσφέρουν ανεπίσημα περιβάλλοντα για τη δημιουργία επιχειρηματικών σχέσεων.
  • Τάσεις του κλάδου: Η έκθεση αναδεικνύει τάσεις όπως η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης και η βιωσιμότητα, που αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών για επιλογές που έχουν επίγνωση της υγείας και είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Καινοτομία και λανσαρίσματα προϊόντων: Γνωστή για την παρουσίαση νέων και καινοτόμων προϊόντων, η έκθεση επιτρέπει στους εκθέτες να μετρήσουν τις αντιδράσεις και να βελτιώσουν τις προσφορές τους.

Επιχειρηματικός αντίκτυπος

  • Πωλήσεις και διανομή: Η έκθεση είναι ζωτικής σημασίας για την επέκταση της εμβέλειας της αγοράς και την εξασφάλιση συμφωνιών πωλήσεων και διανομής. Ενισχύει την προβολή της μάρκας στον κλάδο των ειδικών τροφίμων.
  • Στρατηγικές συνεργασίες: Η δικτύωση διευκολύνει τις στρατηγικές συνεργασίες και συμπράξεις, οδηγώντας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την καινοτομία.

 

Η ελληνική συμμετοχή

Κάτω από την ομπρέλα της GreatExhibitions θα συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση στο level 3 του Εκθεσιακού χώρου JACOB JAVITS Convention Centre, 41 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα οι οποίες αναμένεται να μαγνητίσουν τους επισκέπτες.

Αναλυτικά οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν Summer Fancy Food Show 2024:

Taste The Premium, Great Gatherings, Latrovalis & co, The Charming Taste of Europe – CHARMEU, Multego trading ltd, “BIO OLIVES” – SPYROPOULOS NIKOLAOS P.C., Dryas Greek Truffle, Alexander s.a., Bioagros s.a., Proikas s.a. Dairy Industry, Dimitra Parparas sa, Tokas Georgios – Tokas Asterios g.p., MARIA TSELEPIDOU KAI SIA EE, Midas’ Gardens, Belas Filotas and Son s.a., BarbaStathis S.A, Olivellas sa, Region of Central macedonia, Iordanis Tsagaropoulos Freshland s.a., “Alfa” Athanasios D. Koukoutaris sa, Region of West Macedonia, Fotiadis Fine Foods s.a. – Arosis s.a. , El greco teas – Bagatzounis sa, Region of Thessaly, Tharros herbs & oils pc, Cbd Extraction Ike, Katsaros distillery L.P, Hippocratic Essentials pc, Agrovim sa, Georgoudis s.a., Nestos sa, Souroti sa, Siouras sa, Deas sa, Kolios s.a. Greek Dairy, Theoni Water, Great Exhibitions and Exports consulting p.c., Regina Kourantidis Nikolaos, Amalthia s.a., Intercomm foods sa, P.pavlides s.a.

Ανεξάρτητα συμμετέχουν οι Palirria SA, Mevgal SA, Haitoglou Bros SA και Athena Sweet Athena Baklava.

Οι χώροι και τα levels της έκθεσης

Level 1

 

Level 3