Market

Δ. Μασούτης: Αφήνει πίσω την αγορά και «τρέχει» με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης

Η εταιρεία Δ. Μασούτης συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με αξιοσημείωτα αποτελέσματα κάθε οικονομικό τρίμηνο, καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά στην ιστορία της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου έδειξαν διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον κλάδο. Το 2023, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, με ρυθμό ανάπτυξης 16%.

Η στρατηγική της απόφαση να επενδύσει σε χαμηλότερες τιμές και να ενισχύσει τις προσφορές της, καθώς και η μεγάλη γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, αποδείχθηκαν επιτυχημένες. Αυτή η προσέγγιση ικανοποίησε πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή η στρατηγική θα αποτυπωθεί και στον ισολογισμό του 2023, όπου τα κέρδη θα είναι συγκρατημένα, καθώς ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορίας μεταφέρθηκε στους καταναλωτές για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών σε μια περίοδο έντονου πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι επενδύσεις σε τουριστικές περιοχές αποδίδουν καρπούς, καθώς η εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιώσει ισχυρή παρουσία στην νησιωτική Ελλάδα μέσα από ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα τους τοπικούς παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα. Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας, η Δ. Μασούτης επενδύει συνεχώς σε νέα καταστήματα και στην ανακαίνιση των υφιστάμενων, ενώ έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη e-shop για να διευκολύνει τις αγορές των καταναλωτών.

Η ναυαρχίδα των καταστημάτων είναι τα Grand Μασούτης, που έχουν παρουσία και στην Αττική. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αναβαθμισμένης εμπειρίας αγορών είναι το πρώτο Grand Μασούτης της Αττικής στη Γλυφάδα, με συνολική επιφάνεια 2.000 τ.μ.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής έργο της Δ. Μασούτης στην Αττική έχει αδειοδοτηθεί και υλοποιείται σε ιδιόκτητο χώρο 5 στρεμμάτων στην περιοχή Τρεις Γέφυρες. Αυτό το real estate project αποτελεί τη σημαντικότερη έως τώρα επένδυση της εταιρείας στην Αττική, με το κόστος να ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, και είναι το μεγαλύτερο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων αυτή την περίοδο. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου Grand Μασούτης στην Αθήνα και την παράλληλη ανέγερση ενός συγκροτήματος δύο 9όροφων πολυκατοικιών.

Το Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες, το δεύτερο στην Αττική μετά το κατάστημα στη Γλυφάδα, θα αναπτύσσεται σε έναν χώρο περίπου 2.000 τ.μ., ενώ οι δύο δίδυμες 9όροφες πολυκατοικίες που θα ανεγερθούν από πάνω, θα φιλοξενήσουν 110 διαμερίσματα διαφορετικών εμβαδών. Το συγκρότημα θα διαθέτει δύο υπόγεια πάρκινγκ, ένα για τη στάθμευση οχημάτων του καταστήματος και ένα άλλο για τους κατοίκους των δύο οικιστικών συγκροτημάτων.

Επιπλέον, στο οικόπεδο αυτό θα κατασκευαστεί και πρατήριο βενζίνης, καθώς το σημείο στη συμβολή των οδών Καλλάρη, Κουρτίδου και Ρεγκούκου είναι στρατηγικό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και τον ανεφοδιασμό των διερχόμενων οχημάτων.