Exhibitions Great Exhibition

Great Exhibitions: Εντυπωσιακή η παρουσία των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών στο Summer Fancy Food 2024

Σαράντα από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν χρόνια για την εξαγωγική τους δραστηριότητα συμμετείχαν στη διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food το τριήμερο 23-25 Ιουνίου κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Και έδωσαν ραντεβού στο Las Vegas των Η.Π.Α. για την Winter Fancy Food Show τον Ιανουάριο 2025.

Το τριήμερο 23-25 Ιουνίου 2024, η Great Exhibitions, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο όλων των εκθέσεων της Specialty Food Association, πρωτοστάτησε στη Δ.Ε. Summer Fancy Food Show με περισσότερες από 40 εταιρείες και 3 Ελληνικές Περιφέρειες ανάμεσα σε 2.400 συμμετέχοντες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη κι εντυπωσιακότερη έως τώρα συμμετοχή της!

Τα περίπτερα της Great Exhibitions βρισκόντουσαν σε κεντρικά σημεία στα level 3 & level1Ε, πάνω στη βασική ροή των επισκεπτών. Και τις 3 ημέρες της έκθεσης, οι συμμετέχοντες δεν έπαψαν να πραγματοποιούν επαγγελματικά ραντεβού, σηματοδοτώντας την έναρξη πολλών επιτυχημένων εμπορικών συμφωνιών.
Με νέα, αναβαθμισμένη, ξύλινη κατασκευή που ταίριαζε αρμονικά με τα χρώματα και την κουλτούρα της Ελλάδας, υπό το εκθεσιακό Brand “Truly Greece”, τα περίπτερα της Great Exhibitions κατακλύστηκαν από τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης που αναγνώρισαν τις δυνατότητες των Ελληνικών προϊόντων στην Αμερικανική αγορά.

 

Επιπλέον, η εταιρεία, με πλήθος παράλληλων δράσεων όπως:

• Πρόσκληση 1.000 αγοραστών – επαγγελματιών του κλάδου
• Συνεχή ανατροφοδότηση των SOCIAL MEDIA της εταιρείας με εικόνες και βίντεο από την έκθεση
• Διοργάνωση ομαδικού σεμιναρίου υπό την καθοδήγηση του Bob Burke, της Natural Products Consulting
• Διοργάνωση εξατομικευμένων σεμιναρίων υπό την καθοδήγηση της Emily Anne    Page, Executive Growth Coach, που βοήθησε τους εκθέτες να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συμμετοχή τους.
• Τοποθέτηση κρεμάσεων πάνω από τα περίπτερα της Ελληνικής Συμμετοχής που ήταν ορατή απ’το μεγαλύτερο κομμάτι του hall κ.α.

Κατάφερε να μεγιστοποιήσει την προβολή της και να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τους εκθέτες της.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Great Exhibitions φρόντισε για τη συνεχή οπτικοακουστική κάλυψη της συμμετοχής της ώστε να μεγιστοποιήσει την προβολή των εκθετών της. Παράλληλα, η έκθεση καλύφτηκε τόσο από τον ANT1 SATELLITE όσο και από πλήθος εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών της ομογένειας.
Ανάμεσα στους εκθέτες βρέθηκαν κάποιες από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν χρόνια για την εξαγωγική τους δραστηριότητα όσο και 3 Ελληνικές Περιφέρειες και 1 Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Πιο αναλυτικά, συμμετείχαν οι:

❖ “BIO OLIVES” – Σπυρόπουλος Νικόλαος
❖ Agrovim
❖ Georgoudis
❖ Great Gatherings – Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. ❖ Intercomm foods
❖ Multego trading ltd
❖ Nestos
❖ Regina – Κουραντίδης Νικόλαος
❖ Taste The Premium – Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. ❖ The Charming Taste of Europe – CHARMEU – Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε.
❖ Amalthia
❖ Deas
❖ Theoni
❖ Kolios
❖ Latrovalis
❖ Pavlides Group
❖ Siouras
❖ Souroti

Στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν οι:

❖ “Alfa pastry” Αθανάσιος Κουκουτάρης
❖ El greco – Μπαγκατζούνης
❖ Φωτιάδης Εξαιρετικά Τρόφιμα Α.Ε. – Arosis

Στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας συμμετείχαν οι:

❖ Θάρρος Βότανα και Έλαια
❖ CBD Extraction
❖ Hippocratic essentials
❖ Katsaros distillery
Στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν οι:
❖ Alexander
❖ Bioagros
❖ Dryas Greek truffle
❖ Freshland
❖ Midas Gardens
❖ Olivellas
❖ Sofi’s Cookies
❖ Tokas Olymp Fruits
❖ Barba stathis
❖ Belas – Filotas
❖ Parparas
❖ Proikas

Τα περίπτερά της εταιρείας τίμησαν και στήριξαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι γραφείων Εμπορικών Υποθέσεων της Βορείου Αμερικής, όσο και εκπρόσωποι Περιφερειών και Επιμελητηρίων από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οι:

• κ. Νικόλαος Θωμόπουλος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη
• κ. Διονύσιος Πρωτοπαπάς, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ του Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο
• κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
• κ. Δημήτριος Τσέτσιλςα, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας,
• κ. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
• κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Managing Director της Great Exhibitions κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη σχετικά με την επιτυχία της έκθεσης «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη φετινή Summer Fancy Food Show ’24 που επιβεβαίωσε τη δυναμική της ως τη σημαντικότερη εμπορική έκθεση στη Βόρεια Αμερική. Η έκθεση έδωσε το βήμα σε μια τεράστια γκάμα προϊόντων να προβληθούν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επίσκεψη χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου και στις 3 ημέρες. Η Great Exhibitions, κάνοντας ένα γρήγορο απολογισμό, κατάφερε να διοργανώσει τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έως τώρα συμμετοχή της με το 100% των εκθετών να είναι παραπάνω από ικανοποιημένοι τόσο από τις δράσεις πριν την έκθεση όσο και την υποστήριξή μας κατά τη διάρκεια και τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους.»

 

Το επόμενο ραντεβού της Ελληνικής συμμετοχής με την SFA δόθηκε για τις 19-21 Ιανουαρίου 2025 στο φωτεινό Las Vegas των Η.Π.Α. για την Winter Fancy Food Show ’25.