Exhibitions Great Exhibition

GREAT EXHIBITIONS: H εταιρεία που άνοιξε την αγορά της Αμερικής στους Έλληνες εξαγωγείς

Το 2024 είναι ένα επετειακό έτος για την GREAT EXHIBITIONS καθώς κλείνει 10 χρόνια πετυχημένης πορείας στον κλάδο των παγκόσμιων εμπορικών εκθέσεων.

Από το 2014, κατάφερε να εντάξει στο εκθεσιακό της πρόγραμμα κάποιες από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στη Βόρεια Αμερική και -σε συνδυασμό με επιπλέον πρωτοβουλίες για τη στήριξη των συμμετοχών- βοήθησε δεκάδες ελληνικές εταιρείες να εδραιωθούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μετά από 1 μόλις χρόνο λειτουργίας συμμετείχε για 1η φορά στη μεγαλύτερη έκθεση της Δυτικής Ακτής, τη Winter Fancy Food Show 2015, όπου για 1η φορά συμμετείχαν Ελληνικές εταιρείες, σφραγίζοντας και την 1η αποκλειστική συνεργασία με την έκθεση που διοργανώθηκε στο San Fransisco.

Το 2016, η Great Exhibitions αναγνωρίζοντας την ανάγκη της αμερικάνικης αγοράς για Private Label προϊόντα, έκανε την παρθενική της εμφάνιση στη Δ.Ε. PLMA CHICAGO, τη σημαντικότερη έκθεση για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στη Βόρεια Αμερική. Πρωτοπόροι για άλλη μια φορά, ήταν η 1η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση και από έκτοτε παραμένει σταθερά στο εκθεσιακό πρόγραμμα δεκάδων ελληνικών εταιρειών.

Την επόμενη χρονιά, άλλη μια έκθεση προστέθηκε στο εκθεσιακό πρόγραμμα της Great Exhibitions κι άλλη μια αγορά άνοιξε, για 1η φορά, για τους Έλληνες εξαγωγείς. Πρόκειται για την SIAL CANADA όπου το 2017 και εκεί συμμετείχαν ελληνικές εταιρείες για 1η φορά! Έκτοτε, συμμετέχουν σταθερά τόσο ανεξάρτητες συμμετοχές αλλά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και ελληνικές Περιφέρεις που αναγνωρίζουν ότι η Καναδική αγορά αποτελεί δίοδο για την Αμερικανική Αγορά, με μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες του απόδημου Ελληνισμού.

Εκτός προγραμματισμού δε θα μπορούσε να μείνει το κομμάτι του Food Service – ΗO.RE.CA., με την εταιρεία να διοργανώνει την 1η οργανωμένη Ελληνική συμμετοχή το 2018 στη National Restaurant Association Show (NRA), στο Chicago. Έκτοτε, σταθερά η έκθεση φιλοξενεί Ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν διαχρονικά κάθε χρόνο, αναγνωρίζοντας την αξία και την ποιότητα της  NRA.

Στο κομμάτι του οίνου, στα πλαίσια της αποκλειστικής συνεργασίας με τη Vinexposium – το μεγαλύτερο όμιλο εκθέσεων οίνου, μέσω της Great Exhibitions δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες οινοπαραγωγούς να συμμετάσχουν σε ένα απ’τα σημαντικότερα οινικά εκθεσιακά γεγονότα της βόρειας Αμερικής, τη Vinexpo America. Το 2023 ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη αποκλειστική συνεργασία με την έκθεση που αναμένεται να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.

 

O Managing Director της Great Exhibitions, κ. Άλκης Καλαμπόκης, με τον πρόεδρο της Speciality Food Association κ. Bill Lynch, και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Φυσικά, η Great Exhibitions δηλώνει όλα αυτά τα χρόνια παρούσα και στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση της Ανατολικής Ακτής των Η.Π.Α., στη Summer Fancy Food Show. H επιτυχημένη και μακροχρόνια συνεργασία με την SFA το 2024 επισφραγίστηκε με την αποκλειστική πλέον συνεργασία με την GREAT EXHIBITIONS για το σύνολο των εκθέσεων της (Summer & Winter Fancy Food Show).

To αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας φάνηκε στη φετινή Summer Food Show ’24 που διοργανώθηκε στο Javits Center το 3μερο 23-25 Ιουνίου 2024, στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία την Ελληνική συμμετοχή με 40+ εταιρείες και 3 Ελληνικές Περιφέρειες. Στα πλαίσια της διοργάνωσης της Ελληνικής Συμμετοχής συμπεριλαμβανόταν και ομαδικά και ατομικά σεμινάρια με επαγγελματίες coaches που καθοδήγησαν τους εκθέτες σας βήματα που έπρεπε να ακολουθήσουν όπως και επαγγελματικής οπτικοακουστική κάλυψη όλων των συμμετοχών καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Ο Managing Director της Great Exhibitions, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, δήλωσε αποκλειστικά στο ExportGreece ότι: «Πιστεύουμε στη δυναμική της Bόρειας Αμερικής και στις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει στου Έλληνες εξαγωγείς. Ωστόσο, γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αγοράς, τονίζουμε σε όλους τους εκθέτες μας ότι πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα και τακτικές, κάτι που τους τονίζεται και στα ατομικά σεμινάρια που διοργανώνουμε με εξειδικευμένους coaches και importers των Η.Π.Α. Η Great Exhibitions, σύστησε πρώτη κάποιες απ’τις μεγαλύτερες εκθέσεις των Η.Π.Α. και του Καναδά και με σταθερά και προσεκτικά βήματα δημιουργούμε ευκαιρίες για όλους τους κλάδους των τροφίμων και ποτών. Συνεχίζουμε δυναμικά, καλλιεργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με τους εκθέτες μας όσο και με τους διοργανωτές όλων των εκθεσιακών γεγονότων που συμμετέχουμε οι οποίοι μας αναγνωρίζουν ως τους βασικούς συνεργάτες τους και μας εξασφαλίζουν κεντρικά, προνομιακά σημεία σε όλα τα εκθεσιακά γεγονότα».

H Great Exhibitions, σταθερά, θα συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δηλώστε συμμετοχή άμεσα για τις:

  • PLMA CHICAGO: 17-19/11/2024, Chicago
  • Winter Fancy Food Show ’25: 19-21/01/2025, Las Vegas
  • Sial Canada ’25: 29/04 – 1/05/2025, Toronto
  • Vinexpo America ’25: 7-8/05/2025, Miami
  • NRA ’25: 17-20/05/2025, Chicago
  • Summer Fancy Food Show ’25: 29/06 – 01/07/2025, Νέα Υόρκη

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και η Great Exhibitions έχει εξασφαλίσει προνομιακά σημεία σε όλες τις εκθέσεις. Με ήδη τεράστια ζήτηση για τις εκθέσεις Winter & Summer Fancy Food Show ’25, η εταιρεία – με χώρους στα κεντρικότερα σημεία του εκθεσιακού – είναι έτοιμη να οργανώσει άλλη μία εντυπωσιακή κι αποτελεσματική Ελληνική συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το νέο, ανανεωμένο site της Great Exhibitions στο www.greatexhibitions.gr.