Export World news

Κίνα: Ετήσια αύξηση 28% στις εξαγωγές επιβατικών οχημάτων

Οι εξαγωγές επιβατικών οχημάτων από την Κίνα έφτασαν τις 378.000 μονάδες τον Ιούνιο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 28%. Ωστόσο, παρέμειναν σταθερές σε σύγκριση με τον Μάιο, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία δεδομένα.

Η ανάκαμψη της αγοράς της Νότιας Αμερικής συνέβαλε στις εξαγωγές της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες έφτασαν τις 325.000 μονάδες τον Ιούνιο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 31%. Επιπλέον, οι εξαγωγές πολυτελών οχημάτων και αυτοκινήτων από κινεζικές εταιρείες και κοινοπραξίες με ξένες επενδύσεις ανήλθαν σε 54.000 μονάδες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 12%, σύμφωνα με την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA).

Τον ίδιο μήνα, οι εξαγωγές νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) από την Κίνα καταγράφηκαν στις 80.000 μονάδες, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 12,3%. Οι κινεζικές εταιρείες επικεντρώνονται στη διεθνή αγορά, προωθώντας ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα για να ανταποκριθούν στη ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι εξαγωγές NEV έφτασαν τις 586.000 μονάδες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 21,2%. Αυτή η τάση αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες μεταφορές και την επιδίωξη της Κίνας να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση. Η αυξημένη παραγωγική ικανότητα και οι στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες συμβάλλουν στην επέκταση των εξαγωγών της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε νέες αγορές