Export World news

Νέα επέκταση της Xiaomi στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός, Xiaomi, αγόρασε πρόσφατα μια έκταση στο Πεκίνο για 842 εκατομμύρια γιουάν (116 εκατομμύρια δολάρια), προκειμένου να επεκτείνει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αγορά αυτή έγινε μετά την επιτυχία του ηλεκτρικού οχήματος SU7, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2024.

Η νέα έκταση, σχεδόν 55 στρέμματα, βρίσκεται κοντά στο υπάρχον εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi στην περιοχή Yizhuang της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα αρχεία της Δημοτικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Φυσικών Πόρων του Πεκίνου, η γη αγοράστηκε από τη θυγατρική της Xiaomi, Xiaomi Jingxi Technology, και προορίζεται για την ανάπτυξη της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας και ευφυών οχημάτων νέας ενεργειακής κλάσης.

Η Xiaomi εισήλθε στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με το SU7, το οποίο μοιάζει με Porsche και κοστίζει 215.900 γιουάν (29.870 δολάρια). Αυτό το μοντέλο αποτελεί το πρώτο βήμα στο σχέδιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Διευθύνοντος Συμβούλου, Lei Jun, να καταστήσει την εταιρεία σημαντική δύναμη στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Επιτυχία και Μελλοντικά Σχέδια

Ο Lei Jun ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ήδη παραδώσει 30.000 αυτοκίνητα και είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει τον στόχο πωλήσεων για το 2024, που ανέρχεται σε 100.000 οχήματα μέχρι τον Νοέμβριο. Η επιτυχημένη εισαγωγή της Xiaomi στα ηλεκτρικά οχήματα ξεχωρίζει, καθώς πολλές ανταγωνίστριες εταιρείες παλεύουν για μερίδιο αγοράς σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο.

Παρά την κατάργηση των εθνικών επιδοτήσεων για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων το 2022 στο Πεκίνο, η οποία οδήγησε πολλούς κατασκευαστές σε χρεοκοπία ή αναστολή της παραγωγής τους, η Xiaomi συνεχίζει να προχωρά. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει την κατασκευή ενός οχήματος παρόμοιου με το Model Y της Tesla από το 2025.

Αυτονομία στην Κατασκευή

Σημαντικό είναι ότι η Xiaomi απέκτησε πιστοποιητικό ανεξάρτητης κατασκευής αυτοκινήτων αυτό τον μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιεί την άδεια της κρατικής εταιρείας BAIC Motor. Με αυτή την πιστοποίηση, η Xiaomi αποκτά μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία στην κατασκευή των οχημάτων της, προετοιμάζοντας το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.