Flight Mode Tourism

Σπάει κάθε ρεκόρ ο αριθμός πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών, με τον αριθμό υπερπτήσεων να σημειώνει προοδευτική άνοδο τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, με αυξήσεις +2,7%, +3,9% και +4,5% αντίστοιχα. Η σταθερή αύξηση της κίνησης υποδηλώνει την αναζωογόνηση του τουρισμού και την επιστροφή των ταξιδιωτών στην κανονικότητα μετά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία.

Ενδεικτικά, στις 21 Ιουλίου καταγράφηκαν 4.780 πτήσεις, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιας κίνησης για το 2023, που ήταν 4.541 πτήσεις στις 5 Αυγούστου, μήνας που κατά κανόνα έχει τη μεγαλύτερη κίνηση του έτους. Η σημαντική αυτή επίδοση αναδεικνύει την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2024 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξυπηρέτησε 446.462 πτήσεις, σε σύγκριση με 423.725 πτήσεις το 2023, σημειώνοντας αύξηση +5,37%. Αυτή η αύξηση αντικατοπτρίζει όχι μόνο τη ζήτηση για ταξίδια προς και από την Ελλάδα, αλλά και την αυξημένη εμπιστοσύνη των επιβατών στις υπηρεσίες αερομεταφορών και στην ασφάλεια των πτήσεων.

Η επιτυχία αυτή συνδέεται επίσης με τις ενέργειες και τις στρατηγικές, οι οποίες έχουν βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες στα ελληνικά αεροδρόμια, διευκολύνοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση του αυξανόμενου αριθμού επιβατών και πτήσεων. Παράλληλα, οι συνεργασίες με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και οι νέες πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς ενισχύουν περαιτέρω τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη αεροπορικών μετακινήσεων.

Επιπλέον, η τουριστική κίνηση συμβάλλει σημαντικά στην εθνική οικονομία, καθώς η αύξηση των πτήσεων φέρνει περισσότερους επισκέπτες στη χώρα, οι οποίοι με τη σειρά τους ενισχύουν τον κλάδο του τουρισμού και τις τοπικές επιχειρήσεις. Με την αναμενόμενη συνέχεια της ανοδικής τάσης και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα φαίνεται έτοιμη να υποδεχθεί ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες, διατηρώντας την ανάπτυξη και τη δυναμική της στον τομέα των αερομεταφορών.