Agenda

12η Χρονιά του Navarino Challenge – Γιορτή αθλητισμού και περιβάλλοντος

Η μεσσηνιακή γη, με τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της και τις αμμώδεις παραλίες της, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη 12η έκδοση του Navarino Challenge. Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Costa Navarino, τα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και W Costa Navarino, καθώς και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, θα μετατραπούν σε έναν ζωντανό κόμβο αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων. Το φετινό πρόγραμμα υπόσχεται να εντυπωσιάσει, συνδυάζοντας αθλητισμό, εκπαίδευση και κοινωνική δράση, με περισσότερες από 55 δράσεις που καλύπτουν όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα.

Η διοργάνωση του Navarino Challenge, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και την υποστήριξη του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, επενδύει στους τομείς της εκπαίδευσης, της οδικής ασφάλειας, της διαφορετικότητας και του περιβάλλοντος, προσφέροντας μια σειρά από καινοτόμες δράσεις για την τοπική κοινότητα και τους επισκέπτες.

Σεμινάριο οδικής ασφάλειας και ημερίδα Diversity

Για πρώτη φορά, το Navarino Challenge θα φιλοξενήσει το θεωρητικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας με τίτλο «Drive Change Move Safe», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον προπονητή μηχανοκίνητου αθλητισμού Θανάση Χούντρα. Το σεμινάριο θα απευθυνθεί σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Πύλου-Νέστορος και θα ενισχύσει τη συνείδηση γύρω από την οδική ασφάλεια.

Επιπλέον, η πρώτη ημερίδα Diversity θα συνδυάσει τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου με μαθητές γυμνασίου και λυκείου, προωθώντας την ένταξη μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Περιβαλλοντικές δράσεις και δωρεές

Στην καρδιά του προγράμματος βρίσκονται δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο καθαρισμός της παραλίας της Γιάλοβας, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή αθλητών του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, θα ενισχυθεί με τη βοήθεια εθελοντών και του Moraitis Watersports. Το πρωτοποριακό MOTODYNAMICS Cleaning Team θα συντονίσει αυτήν την προσπάθεια, αναδεικνύοντας τη σημασία της περιβαλλοντικής προστασίας.

Επιπλέον, το Navarino Challenge σε συνεργασία με την οργάνωση Library4all, θα υποστηρίξει τη βιβλιοθήκη στην Οικία Τσικλητήρα. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν βιβλία, με τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ να προσφέρει αντίστοιχο αριθμό νέων βιβλίων.

Δραστηριότητες αθλητισμού και πολιτισμού

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πολλές αθλητικές δράσεις. Η ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά, σε συνεργασία με το Navarino Outdoors και τα ηλεκτρικά ποδήλατα της YAMAHA, υπόσχεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Η νέα προσθήκη του Rappelling στη νήσο Σφακτηρία, με την υποστήριξη του Παναγιώτη Κοτρωνάρου και της The North Face, θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την περιοχή με ένταση και ασφάλεια.

Επιπλέον, η Μάντη Περσάκη θα παρουσιάσει για δεύτερη φορά το Sunset Beach Pilates στην παραλία του W Costa Navarino, ενώ η Έφη Χατζηγεωργάκη θα ηγηθεί των μαθημάτων Sunset Yoga, προάγοντας την ευεξία και την ψυχική υγεία.

Δρομικές διαδρομές για όλους

Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδρομές διαφορετικών αποστάσεων, από τα 21,1 χλμ έως τα 1 χλμ για παιδιά. Ο Ελληνοαμερικανός Κωνσταντίνος Καρνάζης θα συμμετάσχει στις μεγαλύτερες διαδρομές, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας Run For All, ενισχύοντας τη συμμετοχή ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κλείστε το πακέτο διαμονής σας

Για να απολαύσετε πλήρως τις δραστηριότητες του Navarino Challenge, μπορείτε να κλείσετε το πακέτο διαμονής σας στα ξενοδοχεία W Costa Navarino και The Westin Resort Costa Navarino. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο booking(at)navarinochallenge.com ή τηλεφωνικά στο Vita N Travel στο +30 210 3249070.

Το Navarino Challenge είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσετε τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και την περιβαλλοντική ευαισθησία, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προάγουν την υγιεινή ζωή και την κοινωνική συνοχή.